Sestavine:
1 čajna žlička koriandra
1 žlica gorčice
2 žlici medu
1 čajna žlička poprovih zrn
5 žlic sojine omake
4 rezine govedina - ledje
2 kosa paprika
2 stroka česen
2 žlici sončničnega olja
mleta rdeča paprika
2 žlici kisa
100ml zelenjavne juhe
sol
poper
Priprava:
V terilnik damo koriander in poper, ter ju temeljito stremo. Dodamo gorčico, med in sojino omake, nato pa vse skupaj dobro premešamo.
Debelejše rezine zrezkov položimo v plastično vrečko in vanjo vlijemo pripravljeno marinado. Dobro zapremo in vse skupaj postavimo v hladilnik za 2 uri.
Rdeči papriki operemo in narežemo na kocke. Česen drobno sesekljamo ter ga skupaj s papriko prepražimo na segretem olju. Dodamo mleto rdečo papriko, kis in zelenjavno juho. Omako kuhamo nekaj minut, nato jo zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo še sol, poper in malo medu.
Meso vzamemo iz marinade, ga osušimo in v vroči ponvi spečemo, na vsaki strani 5 minut. Pečeno meso prelijemo s pripravljeno omako iz paprike.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV