Za 6 oseb
1 glava mladega zelja
2 pesti slanih arašidov
3 žlice vinskega kisa
8 žlic oljčnega olja
sol in po želji sveže zmlet črn poper
Zdaj pa na delo! Zeljni glavi izrežemo kocen, nato pa jo narežemo na čim tanjše rezance. Arašide grobo nasekljamo. Narezano zelje stresemo v skledo, potresemo z arašidi, nato pa izdatno zabelimo: tokrat začnemo s kisom, temeljito premešamo, dolijemo olje, solimo in po želji tudi popramo. Poskusimo. Ampak najboljša bo čez kakšne pol ure, ko se okusi prepojijo.
Pripravo ameriške solate si lahko ogledate v oddaji Ljubezen skozi želodec, v kateri vam bosta Luka Novak in Valentina Smej Novak zaupala še marsikateri priljubljen recept.
Ekipi Zadovoljna.si in Ljubezen skozi želodec vam želimo dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV