Zadovoljna.si
Katarina Venturini in Andrej Škufca

Novice

Zvezdniška kuhinja: Katarina Venturini

Alenka Oldroyd
04. 08. 2009 19.26
0

Prvo zvezdniško kuhinjo smo si uredili kar na vrtu priznane kamniške restavracije. Naša gostja, profesionalna plesalka Katarina Venturini, nam je namreč zaupala, da ima poleti najraje piknike.

"Naravo imam res rada. Tako pomembno je, da si vzamemo čas, izberemo prave sestavine za kuhanje in smo v dobri družbi." Prosti čas je zanjo zelo dragocen, saj je bila letošnja sezona zaradi projekta Plesna zvezda zelo naporna. V zasluženih počitnicah zato zdaj še bolj uživa in jih ceni. "Kar nekaj vikendov sva letošnjo sezono s partnerjem Damjanom že preživela na potepu po Sloveniji, ko sva v vožnji z avtodomom uživala v njenih lepotah. Veliko tudi kolesariva in raziskujeva našo prelepo deželo."

Katarina in prosti čas

Katarina obožuje kino, rada gleda dobre filme, glasbo posluša vsak dan. "Glasba je podlaga za plesne ure. Veliko časa namenim poslušanju in izbiranju pravih pesmi, saj mi je še kako pomembno, da se učenci v moji plesni šoli dobro počutijo in uživajo. Kaj pa knjige? "Zdaj se lotevam strokovne literature. Študiram tehniko latinskoameriških in standardnih plesov, kar sem mogoče malo preveč zapostavila, ko sem bila še aktivna tekmovalka. Zaupa nam, da sta to dve debeli knjigi, v katerih je vsak ples opisan v 25 različnih slikah ali korakih. "Vse to je treba znati do najmanjših podrobnostih. Ne le, kako se korak odpleše, ampak tudi, koliko obrata naredimo med prvim in drugim korakom, kaj lahko sledi koraku, kaj vse lahko odplešemo pred tem korakom. Zelo veliko še moram predelati."

Katarina še vedno pleše

Katarina sicer ne tekmuje več, še vedno pa zelo rada pleše. In po njenem mnenju imata ples in kuhanje vsaj nekaj skupnega: "Vaja dela mojstra," v smehu pove Katarina. Tudi zato nam je pripravila "zadovoljno poletno solato" in nas povabila na plesne vaje. "Poleti, ko je zelo vroče, imam najraje solate. Brez sadja seveda ne gre in vode popijem kar precej."


Zadovoljna poletna solata

Za pripravo solate potrebujemo: paradižnik, papriko, por, koruzo, feta sir, sol, balzamični kis in olivno olje. Vse sestavine narežemo in zmešamo, zraven  ponudimo popečene kruhke iz polnovredne moke ali prepečenec in solata je pripravljena. Enakovredna je celemu obroku, zdrava je in osvežilna. "Por da solati okus in aromo, tehnika rezanja je sila pomembna: por narežemo na pet cm dolge palčke, jih razpolovimo in narežemo na tanke rezinice." Katarina obožuje sir, zato si ga privošči kar pogosto. Kalorij ne šteje, prehranjuje se po občutku in je, kadar je lačna. Za vitko linijo skrbi z redno vadbo, saj s svojimi učenci še vedno vsak dan pleše.

 Nič več rdečelaska

Katarina se je po dolgih letih, ko je nosila rdečo pričesko, odločila, da postane rjavolaska. In s to spremembo je prišla tudi do novega spoznanja: "Odkrila sem barve. Letos sem jih odkrila in v njih uživam, kot še nikoli prej. Včasih sem neprestano hodila v črnih oblačilih, razen na nastopih, ko sem nosila pisane obleke. Neverjetno, prej ne bi nikoli nosila barv, letos pa sploh ne prenesem črne." Modnim dodatkom se precej izogiba, nosi le uro in uhane. Z veseljem pa na drugih ženskah pogleda, kakšen nakit nosijo. Čevlji z visoko peto so skoraj že preteklost, saj je v času, ko je še tekmovala, tudi po osem ur trenirala z visokimi petami. "Če hočem danes pokazati dolge noge, se moram kar malo prisiliti, da obujem visoke pete. Jih pa občasno še vedno z veseljem nosim," zaključi pogovor Katarina.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646