V prejšnji sezoni, ko mi je Lili pripravila kuhan kostni mozeg. Seveda sem pri tem neizmerno uživala. (smeh)
Jed, ki je zaznamovala vaše otroške dni, in kako pogosto si jo še vedno privoščite?
Recimo, zelo mi paše pečen ali pa pire krompir s kislo smetano. Mislim, da bi ga lahko jedla ves čas. V ukrajinski kulinariki je kisla smetana ena od najbolj pogosto uporabljenih sestavin na krožniku. Dodajajo jo k slanim in sladkim jedem. Najdeš jo povsod: v juhah, solatah, glavnih jedeh in v sladicah. Z lahkoto bi lahko rekla, da je kisla smetana zaznamovala moje otroštvo. (smeh)
Vaša najljubša nezdrava jed?
Hmm ... Ne bi rekla, da je kakšna hrana nezdrava, ker če si jo tisti trenutek moje telo zaželi, pomeni, da jo potrebuje. Tudi če naj bi bila po vseh kriterijih tista hrana nezdrava, je v tem trenutku zame izjemno pomembna, mogoče že samo zato, da telo postane odporno na določene sestavine.
Prisegate na slano ali sladko?
Prisegam na oboje. Zanimivo, da mi velikokrat po sladkem zapaše slano. Zadnje čase mi recimo zelo paše arašidovo maslo.
Ali se strinjate s pregovorom 'Ljubezen gre skozi želodec'?
Se strinjam, pa saj vemo, kakšni so moški, ko so lačni. Zato je pač treba poskrbeti, da je miza vedno polna. (smeh)
Vaša najljubša hrana za tolažbo?
Čokolada z lešniki.
Gostilna pri šefu odpira svoja vrata!
Torki in srede za tedenske izzive
Vsak torek in sreda, ko bo gostilna odprta od 13. do 18. ure, boste obiskovalci lahko odločali o usodi tekmovalcev. V tedenskem izzivu bodo namreč tekmovalci ustvarjali in stregli svoje eksotične gurmanske kreacije, šele v sobotni studijski oddaji pa bodo izvedeli, kdo je bolj prepričal goste v gostilni. Za rezervacijo mize v torek in sredo pokličite 051 68 44 55!
Četrtki in petki za Binetove kreacije
Če bi želeli preizkusiti mojstrovine vrhunskega šefa Bineta Volčiča, potem svojo mizo rezervirajte v četrtek ali petek. Za rezervacijo mize pokličite 051 68 44 55! Ob četrtkih bo gostilna odprta med 13. in 18. uro, ob petkih pa med 13. in 21. uro. Takrat bodo tekmovalci pod budnim očesom šefa Bineta stregli jedi, ki jih je skreiral on in ki imajo vsaka svoje skrbno izbrano ime in zgodbo. Postopke za pripravo vsh brand jedi lahko najdete na VOYO, kjer lahko 24ur na dan, 7 dni v tednu spremljate dogajanje v gostilni in hiši.
KOMENTARJI (43)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV