Teja in Jani imata na Gostilno posebne spomine, saj predstavlja začetek njune skupne poti. Teja danes pravi, da se je v šov prijavila zaradi tematike. »Obožujem hrano in vse kar je povezano z njo, zato sem se želela preizkusiti v meni popolnoma neznanem poklicu, ki pa je bil dejansko sanjski že od malih nog,« se spominja. Janija pa sta gnali želja in strast do kuhanja. Kot pravi, je že takrat vedel, da si želi nekoč ustvarjati v lastni restavraciji, zato je bila priložnost izjemna. »Motivacija je bila biti vedno boljši, preizkusiti se pri delu pod pritiskom in seveda dobrodošle izkušnje mojstra Bineta ter ostalih gostujočih kuharjev.« Strinjata se, da je letošnja nagrada – kar 100.000 evrov – zelo mamljiva in bi tudi njima pri ustanavljanju skupnega podjetja Tejani prišla še kako prav. »Ta denar bi dobro investirala in ne brezglavo zapravila, je pa res, da sva Tejani ustanovila brez kakršnega koli vložka in sva izredno ponosna nase. Vse se da, če se hoče,« je prepričan ustvarjalen par.
Na vprašanje, zakaj bi ljudem svetovala, naj se prijavijo v šov 'Gostilna išče šefa', Teja in Jani odgovarjata, da predvsem zaradi izkušenj in novih poznanstev ter želje po opravljanju tega poklica. »Veliko vrat se vam lahko ponudi, a jih morate vseeno znati odpreti,« je prepričan usklajen tandem, ki je bil za znanje, ki ga je tekmovalcem predajal šef Bine Volčič neizmerno hvaležen. »Bine je odličen šef. Bil je človeški, hkrati strog, a je imel za to vedno utemeljen razlog.« Teja in Jani sta v šovu spoznala, da sta sorodni duši, se zaljubila in se odločila, da obrneta nov, skupen list v življenju. Pravita, da sta se nekoliko bala tako vstopa, kot tudi izstopa v Gostilno, saj nista vedela, kaj ju čaka. »Seveda ti v takih trenutkih ob strani stoji družina ter pravi prijatelji, a je vseeno težko, saj se moraš soočiti s številnimi opazkami in ljudmi, ki kar naenkrat mislijo, da te poznajo,« se dni po prihodu iz šova spominjata zaljubljenca ter dodajata, da jima je bilo lažje, ker sta bila dva in sta dobro vedela, v kaj se spuščata, tudi pri ustanavljanju podjetja.
O poroki ne razmišljata
Sicer je Jani že kot otrok rad kuhal, od 14. leta pa tudi dela v tem poklicu in v njem neizmerno uživa. Tudi Teja je že kot majhna punčka starše rada presenetila s kakšno svojo specialiteto. Ko je dobila prvo žepnino, si je kupila komplet za dekoracijo hrane ter tako nakazala željo po ustvarjanju v kuhinji. A priznava, da si ni nikoli mislila, da bo dejansko opravljala tovrstni poklic, saj je po izobrazbi diplomirana ekonomistka in je bila pred Gostilno zaposlena v marketingu, za katerega pravi, da je prav tako njena strast. Danes oba živita za Tejani in pravita, da otroški nasmehi ter zadovoljne stranke poplačajo ves trud. Njuno delo ne vključiuje zgolj kuhanja, temveč tudi organizacijo različnih dogodkov, animacije ter izobraževanja, ob tem pa poudarjata, da imata še veliko načrtov, v katere trdno verjameta in jih vsekakor nameravata uresničiti. Poroke po njunih besedah vsekakor ni med temi načrti, saj zanjo nimata niti časa, niti si je ne želita. »Poroka je za naju papir in nepotreben strošek,« se stinjata.
Nič ju ne more ustaviti
Teja je že v Gostilni priznala, da se nekoliko boji srečanja z Janijevim sinom, saj ne ve, kako jo bo ta sprejel. Danes se tem strahovom le smeji, saj jo Taj obožuje in kot pravi skupaj resnično uživajo. »Strah pred nečim novim je seveda dobrodošel, nikakor pa ne sme biti razlog, da se ne podaš v neznano. Zavedam se naše minljivosti, zato nameravam vsak dan izživeti do popolnosti,« je prepričana kuharska mojstrica. »Lepota življenja je ravno v premagovanju strahov, takih in drugačnih.« Vendar pa bi bili vsi podvigi in izzivi veliko težji, če Teja in Jani ne bi bila tako zelo trmasta in zagnana. Prav zato nista nikoli pustila, da bi ju težave pokopale. »Ravno nasprotno, postala sva še močnejša in vsako poleno, ki je priletelo in še danes prileti pod noge, uspešno preskočiva ter greva naprej.«