Pozabite na male čokoladice, ki telesu dodajajo zgolj sladkor, ne kupujte sendvičev iz avtomata in se ne slepite z izdelki brez maščob. Vaše telo v navalu lakote potrebuje manjši obrok, sestavljen iz lahkih živil, ki vam ne bodo povzročale občutka slabosti.
Zelenjavna nabodala
Nabodala iz češnjevih paradižnikov in mocarele so idealni vmesni obrok. Privoščite si tri nabodala in rezino polnozrnatega toasta, bogatega z vlakninami. Paradižnik poleg varovalnega likopena vsebuje tudi vitamin B, ki je koristen za lase, kožo in nohte.
Polnjen paradižnik
Paradižnik izdolbite in napolnite z zeliščno skuto. Zmešajte eno žlico manj mastne skute in ji dodajte baziliko, drobnjak, timijan in peteršilj. Začimbe spodbujajo metabolizem, pomirjajo in ohranjajo vitkost.
Jajce z zelenjavo
Trdo kuhano jajce narežite in mu dodajte korenček ter redkvico. Najboljši del jajca je beljak, saj je odličen vir beljakovin. Redkvica v sebi skriva vitamin B6, magnezij, baker in kalcij, korenje pa je pomemben vir beta karotina, ki je med drugim pomemben za zdravje oči, kože in las.
Tuna z jogurtom
Konzervo tunine v lastnem soku zmešajte z dvema žlicami navadnega jogurta, dodajte žlico koruze in narezan paradižnik. Začinite s ščepcem popra in svežim peteršiljem. Zelena začimba odvaja vodo iz telesa, osvežuje dah in varuje mehur.
Skuta s sadjem
V lonček puste skute narežite suhe marelice in potresite z žlico nadrobljenih mandljev. Sladkosnedi lahko dodate tudi žličko medu. Da bo skuta bolj tekoča, primešajte še žlico navadnega jogurta.
Jabolčna sladica
Naribajte jabolko, dodajte nekaj žlic navadnega jogurta in potresite s cimetom. Jabolko vsebuje veliko vode, beljakovin in vitamina C, ki se skriva predvsem v njegovi lupini.
Pisana solata
Piščančje trakove popecite na kapljici olja, razrežite in dodajte nariban korenček, rdečo papriko in avokado. Vse skupaj pokapljajte z limoninim sokom in začinite s timijanom.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV