Odličen antioksidant
Čeprav je zlato rumene barve, vsebuje enake antioksidante kot zeleni čaj, nima pa za nekatere trpkega okusa, ki je značilen za zeleni čaj. Aroma rumenega čaja je blaga, pogosto pa njegov okus in vonj opisujejo kot osvežilni sadni okus. Rumeni čaj poznamo že 1300 let, zaradi precej zahtevnega načina pridobivanja tega čaja pa ga nekaj časa niso množično pridelovali.
Proti raku in vnetjem
Rumeni čaj pridobivajo iz listov in popkov rastline Camellia sinensis, iz katere proizvajajo tudi črni, zeleni, oolong in beli čaj. Od naštetih vrst se rumeni čaj razlikuje po specifičnem postopku pridobivanja. Rumeni čaj fermentira in oksidira veliko več časa kot zeleni. Lističe oberejo bolj zgodaj, zaradi česar zadrži več antioksidantov, ki so nastali med rastjo in razvojem rastline. Sušenje listov poteka bolj počasi, prepoznavno rumeno bravo pa dajejo delno oksidirani lističi. Med počasnim sušenjem čaj izgubi trpek okus, značilen za zeleni čaj, zato je nekaterim bolj všeč. Rumeni čaj ni le odličen za hujšanje, temveč deluje proti raku in vnetjem.
KOMENTARJI (16)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV