Kot poroča spletni portal freedieting.com je dieta ime dobila po regiji v Kaliforniji, kjer predelujejo ena izmed najkvalitetnejših vin v Ameriki. Zasnovana je na osnovi koncepta »plate and bowl« oziroma krožnik in skleda. Njena posebnost je, da vključuje izbrana vina kot pomemben sestavni del enega dnevnega obroka.
Krožnik in skleda
Količina hrane na obrok je odvisna od velikosti krožnika, ki se ga ustrezno izbere. Hrano sorazmerno porazdelimo in omejimo.
Dieta ima 3 stopnje. V prvi uživanje hrane malenkost omejimo, v drugi stopnji izbor razširimo, tretja pa predstavlja območje idealne teže, ki jo v nadaljevanju le še vzdržujemo. Čas trajanja stopenj si izračunamo po občutku.
Kaj jesti?
Za zajtrk si lahko privoščite ajdove palačinke s hruškami, omleto z gobami ali umešana jajca s feto začinjeno s koprco.
Ob kosilu se lahko razvajate z grško pico, piščančjim sendvičem z zelenjavo ali pikantno fižolovo juho.
Za večerjo pa si postrežete z na žaru pečenim brancinom oblitim s pekočo omako, praženo mešano zelenjavo ali pa si privoščite pečenega piščanca po ameriško.
Sladice niso prepovedane
V majhnih količinah lahko uživate sadne kolače in naravne sadne šejke. Vse sladice morajo biti iz sadja in naravnih sestavin.
KOMENTARJI (4)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV