Recept:
500 gramov očiščene špinače
200 gramov pora
žlica suhih začimb
7,5 dcl vode
Namesto špinače lahko uporabite tudi mlade bučke, ki imajo le 15 kalorij na 100 gramov. Če boste uporabili 500 gramov bučk se bo kalorična vrednost v primerjavi s špinačno povečala le za 15 kalorij. A za juho po tem receptu, bo zadostovalo že 300 gramov bučk, je pojasnila nutricionistka in dodala, da recept ni samo za tiste, ki želijo shujšati in se znebiti celulita, ampak tudi za vse, ki bi radi prečistili telo.
Priprava:
V posodo nalijte vodoin ko se ta malo segreje, ji dodajte na kolobarje narezan por. Dovolj je, da se kuha nekaj minut, preden dodate špinačo ali narezane bučke. Špinača bo gotova v nekaj minuta, saj mora ostati lepe zelene barve, medtem ko bodo bučke potrebovale nekaj minut kuhanja več. Juho nato zmiksajte s paličnim mešalnikom, posolite in dodajte začimbe, po želji pa lahko dodate tudi dve želici olivnega olja in malo kisle smetane, jogurta ali nemastnega sira. Iz te količine sestavin boste dobile en liter juhe, ki vsebuje 150 kalorij.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV