Makrobiotična kuharica Olivera Mirkovič svetuje, da si za polnovreden obrok lahko pripravimo juho, zavitek iz tofuja in blitve kot prigrizek ali glavno jed, solato iz alg ali kumaric, za poobedek pa si postrežemo z ustrezno spečenimi muffini. Vrst jedilnikov je veliko, vendar morajo biti znotraj predlaganih smernic.
Skuhajmo glavno jed
Juha: korenček, zeleno, peteršilj, por in šitako gobe damo v vročo vodo ali jušno osnovo, posolimo in vse skupaj kuhamo ter na koncu dodamo še miso.
Zavitek iz tofuja in blitve: potrebujemo 60 dag tofuja, 2 dcl sojine smetane, 30 dag kuhane blitve, malo umebošinega kisa, žlico biomargarine in sojino omako. Liste testa razrežemo na pol, enega pustimo celega. Delamo zavitke iz mase, ki jih na koncu prekrijemo s celim listom, premažemo z margarino ter položimo v pečico ogreto na 200 stopinj. Zavitek je pečen, ko testo porumeni. Priporočljivo je tudi, da se ohladi preden ga narežemo.
Solata iz kumaric: izberemo poljubno količino kumaric, jih naribamo in posolimo. Oplemenitimo jih lahko z dodanim svežim tofujem, gorčico in začinimo s sončničnim oljem.
Muffini: potrebujemo 3 skodelice moke, 2 skodelice mleka, pol skodelice margarine ali olja, 1 pecilni prašek, malo soli, sladkorja in sladkih dodatkov, ki so lahko oreščki, suho ali navadno sadje. Maso damo v pomaščene modelčke in pečemo.
Poznavalka makrobiotike še dodaja, da si znotraj pravil prehranjevanja lahko izberemo poljubne količine in sestavine, ki morajo biti prilagojene tudi zdravstvenemu stanju.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV