Ni pomembno kaj, temveč kdaj!
Gre za prehranski režim, ki temelji na filozofiji, da je čas obrokov pomembnejši od hrane, ki jo zaužijemo. Telesni metabolizem se po njegovih dokazih lahko poveča, če hrano uživamo vsake tri ure. Urejen prebavni sistem je namreč ključnega pomena pri vsaki dieti, saj telo na ta način porabi oziroma izloči več kalorij kot sicer.
Osnovna pravila triurne diete:
*Zajtrk si privoščite v roku ene ure, ko se zbudite.
*Od zajtrka jejte vsake tri ure.
*Jesti prenehajte tri ure pred spanjem.
Dieta zahteva tri glavne obroke z dvema malicama v rednih triurnih intervalih. Vsak dan je treba zaužiti še osem kozarcev vode. Kofein oziroma kava ni omejena, vendar moramo za vsako skodelico popiti še dva kozarca vode, ki bosta izničila učinek dehidracije, ki ga povzroča kofein. Enako velja za alkoholne pijače. Dieta omogoča občasno hitro prehrano in nekaj zamrznjenih ali predelanih živil. Ključnega pomena so predvsem vnaprej načrtovani obroki, ki bodo preprečevali, da bi se med dieto pregrešili.
Prilagodite jo svojim potrebam
Hrano naj sestavlja nizka vsebnost ogljikovih hidratov in veliko beljakovin. Glavni obroki morajo vsebovati uravnotežene ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe. Za hitro izgubo kilogramov Cruise priporoča skupno dnevno vrednost 1500 kalorij. Na teden naj bi s takim načinom prehranjevanja izgubili 0,9 kilograma, način z nizkim vnosom kalorij pa lahko ponavljamo 28 dni. Pri tako nizki kalorični vrednostni dnevnih obrokov lahko telo doživi tudi manjši šok, zato se na koži, kjer imamo največ maščobnih oblog lahko pojavijo bele lise. Priporočljivo je, da prehrano prilagodite svojemu življenjskemu stilu in obveznostim. Ljudje, ki se dnevno ukvarjajo s športom, si lahko privoščijo več zdravih ogljikovih hidratov kot tisti, ki več kot polovico dneva preživijo sede.
Različne možnosti za:
Zajtrk
– dve kuhani jajci, dve rezini pustih piščančjih prsi, paradižnik
– štiri žlice ovsenih kosmičev, polovica banane, lonček mleka ali jogurta
– konzerva tunine v lastnem soku, polnozrnat toast
– skodelica jogurta, skodelica svežega ananasa, nektarina
Kosilo
– file piščančjih prsi popečen na žlici olivnega olja, dve žlici riža, skodelica brokolija
– file purana popečen na žlici olivnega olja, paradižnikova solata
– štiri žlice riža z bučko in korenčkom
– file lososa, popečene bučke
– skleda zelene solate s konzervo tunine v lastnem soku, žlica koruze, paradižnik
– dve žlici polnozrnatih testenin, zelenjavna omaka iz paradižnika, bučk in korenčka
Večerja
– skleda zelnate solate, žlica koruze, paradižnik
– skleda zelene solate, dve rezini piščančjih prsi, tri olive
– kuhan košček piščančjih prsi in krožnik zeljne juhe
– žlica polnozrnatega riža, konzerva tunine v lastnem soku
Malica
– paradižnik, dve rezini piščančjih prsi
– paradižnik, konzerva tunine v lastnem soku
– koščki paprike in korenčka, jogurtova omaka (jogurt, začimbe)
– 8 mandljevih jedrc, sadni jogurt
KOMENTARJI (7)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV