Zajtrk je vedno enak in obsega kozarec sojinega mleka, majhno črno bombeto in dve žlici skute, ki jo poljubno začinite s poprom, peteršiljem, origanom in ščepcem soli. Na zajtrk ne smemo nikoli pozabiti, saj daje telesu potrebno energijo za začetek dneva in lažje razmišljanje. Če ga nameravate zaužiti šele v službi, si bombeto narežite na manjše kose in kruh premažite s skuto. Tako boste zaužili več manjših porcij in telo se bo počutilo bolj sito. Sojino mleko lahko kupite tudi v manjših tetrapakih, ki so primerni predvsem za na pot.
Ponedeljek
KOSILO: štirje paradižniki in 100 g manj mastne mocarele, začinjeno z žličko olivnega olja, ščepcem soli in popra, štirje prepečenci
MALICA: manjša melona in 20 g puste šunke
VEČERJA: Testenine s paradižnikovo omako
Dva korenčka na drobno nasekljamo in podušimo na žlički olivnega olja. Zalijemo s 50 ml čiste zelenjavne juhe in dušimo. Dodamo nasekljan svež paradižnik in začinimo s soljo, poprom in pol žličke medu. Kuhamo 10 minut. Medtem v slani vodi skuhamo 50 g testenin, jih odcedimo ter prelijemo z omako.
Torek
KOSILO: Grška paradižnikova solata
Polovica čebule, štirje paradižniki, večja kumara, pet črnih oliv, začinjena z žličko olivnega olja, balzamičnim ali navadnim kisom, soljo, poprom in timijanom, manjša črna bombeta
MALICA: štirje polnozrnati piškoti in skodelica nesladkane kave z mlekom
VEČERJA: Paradižnikova kremna juha
Dve čebuli na drobno nasekljamo in podušimo na žlički sončničnega olja. Dodamo štiri paradižnike in zalijemo s 250 ml čiste zelenjavne juhe. Kuhamo na šibkem ognju 10 minut. Juho začinimo s soljo, poprom, dodamo 125 g kuhanega riža, 50 g rakovega mesa in eno žlico kisle smetane.
Sreda
KOSILO: Paradižnikova tortilja
300 g češnjevih paradižnikov, 100 g šampinjonov, prelito z omako iz dveh jajc in štirih žlic mineralne vode, začinjeno s soljo, zelišči in poprom, prepraženo v ponvi. Lahko pojeste 3 manjše tortilje z nadevom.
MALICA: dva velika korenčka narežemo na dolge koščke in pojemo s 30 g puranje šunke
VEČERJA: Goveji zrezek (130 g) s pečenimi paradižniki (štirje paradižniki prepraženi v ponvi in začinjeni s timijanom, soljo ter poprom)
Četrtek
KOSILO: Paradižnikov vrtiček
Pet paradižnikov potopimo v vrelo vodo, da jim lažje odstranimo kožo. Manjši kos piščančjih prsi narežemo na drobne koščke, dodamo eno rumeno papriko in tri kumare. Skupaj s paradižniki prepražimo v ponvi na žlički olivnega olja in začinimo s soljo, poprom ter timijanom.
MALICA: Črno bombeto prerežemo na pol in na vsako polovico položimo rezino dimljenih piščančjih prsi ter polovico svežega narezanega paradižnika.
VEČERJA: Pečen paradižnik z riževim nadevom
Dvema paradižnikoma izdolbemo sredico in ju položimo v pekač. Sredico narežemo na koščke in zdrobimo 75 g svežega mladega sira. Dve tretjini sira zmešamo s 125 g kuhanega riža, sredico paradižnika in enim stisnjenim strokom česna. Paradižnike napolnimo z zmesjo, povrh potresemo preostanek sira in začinimo z baziliko ter ščepcem soli. V vroči pečici (180 stopinj) pečemo 15 minut.
Petek
KOSILO: Paradižnikova solata s kruhom
Manjšo ciabatto narežemo na rezine in jo popečemo. Štiri paradižnike narežemo na koščke in položimo na krožnik, ki smo ga prej prekrili z rukulo. Polijemo z dvema žličkama olivnega olja in dvema žlicama balzamičnega kisa. Solimo, popramo ter potresemo s koščki kruha.
MALICA: Manjšo melono in kivi osladkamo z zličko medu in limoninim sokom.
VEČERJA: Tunina solata z avokadom
Narežite štiri paradižnike, dodajte tri velike žlice koruze, en avokado in manjšo kumaro. V posodo stresite še konzervo tunine v lastnem soku in prelijte z omako iz velike žlice jogurta, žlice kisa, ščepca soli in svežega peteršilja.
KOMENTARJI (4)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV