Drage dame, nikar si ne zatiskajte oči in ne iščite izgovorov za svojo neodločnost v vsesplošni krizi. Ne glede na vse, lahko še vedno telovadite, saj imate glavno orodje na voljo 24/7. Ja, govorimo o vašem telesu. Tudi jeste lahko zdravo in predvsem ne pretiravajte s količino. Obiskujte lokalne kmetije in jejte svežo sezonsko hrano, ki je za vaš organizem najboljša. Pa še to, uživajte vsak trenutek in se počutite odlično.
Ledeni zeleni čaj bo hit letošnjega poletja. Po uri aerobike preskočite kozarec vina in si raje privoščite osvežilen ledeni zeleni čaj, ki vam bo celo pomagal izgubiti kak kilogram. Pijača, bogata z antioksidanti, pospeši naš metabolizem in poveča izgorevanje maščob. Če ne marate okusa si lahko napitek dodatno osladkate s koščki nektarine, jagodami ali zamrznjenim sadjem.
Če si pred glavnim obrokom privoščite hladno kremno juho, se boste v poletnih dneh pošteno osvežile. Pa ne le to, zmanjšale boste možnost nalaganja maščob v vašem telesu. In kako pripravimo juho? Nič lažjega. V primerni posodi segrejemo kokosovo olje, dodamo sesekljano čebulo, česen, narezan paradižnik, papriko in na srednjem ognju pražimo okoli 5 minut. Začinimo s kumino v prahu, kajenskim poprom, dodamo fižol v zrnu, sladko koruzo in počasi mešamo. Ko juha zavre, na malem ognju kuhamo do največ 15 minut. Odstavimo, malo posolimo in popopramo, dodamo tabasco in nekaj kapljic limone. Če želimo bolj gostljato juho, polovico vsebine zmiksamo in jo ponovno pomešamo s preostalo juho.
Znano je, da lubenica poteši žejo, vitamina A in C, ki ju najdemo v tem sočnem in osvežilnem sadežu, pa jo uvrščata med super zdravo hrano. Zmotno je prepričanje, da je v lubenici, pa naj bo še tako sladka, veliko sladkorja. Le 92 kalorij je v dveh kosih, zato kar pogumno sezite po lubenici, ki blagodejno vpliva na počutje in hkrati čisti telo. Odlična kombinacija, primerna za vroče poletne dni, je solata iz lubenice. Lubenico narežemo na manjše koščke, dodamo svežo meto, čebulico in feta sir, zmešamo in obrok je pripravljen. Če imate raje bolj začinjen okus, pokapajte kos lubenice s čilijem. Pekooooče sladkooo!
Sendvič s šunko, hot dog ali vegetarijanski kebab? Za katerega se boste odločile? Strokovnjaki svetujejo, naj čim večkrat sežemo po pečeni zelenjavi, pripravljeni na vse mogoče načine. Poleg pečene zelenjave, ki se pogosto znajde na naših mizah, kot so bučke ali koruza, strokovnjaki priporočajo celo pečeno špinačo. V ALU folijo zavijemo paradižnik, česen v strokih, cvetačo ali brokoli, dodamo nekaj listov špinače in popečemo na žaru. Pomembno je razmerje med zelenjavo in ostalimi sestavinami, kot so riž, testenine ali kruh, ki naj bo vedno v korist zelenjave.
Sadna omaka je lahko odlično nadomestilo omakam, bogatim z maščobami. Na drobno sesekljamo čebulo in brusnice, narežemo melono, svež koriander in dodamo par kapljic limete. Omako lahko uporabljamo za solatne prelive, kot dodatek k pečeni ribi ali kot prilogo pri mesnem obroku.
Obožujete sladoled? Visoke temperature kar vabijo k osvežitvi in prav gotovo je sladoled zmagovalec. Nizkokalorično sladico si lahko hitro pripravimo same. Ker je sezona jagod v polnem teku, je najbolje, da zmiksamo ta sočen in sladek sadež, dodamo jogurt in globoko zamrznemo. Prijateljice bodo navdušene, ko jih bomo na obisku razveselile z zdravim, osvežilnim in okusnim desertom.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV