Manj obdelave, več koristi
Beli čaj se prideluje iz listov in vršičkov rastline Camellia sinensis. Od zelenega in črnega čaja se loči predvsem po obdelavi, saj velja za manj obdelanega in zato vsebuje več telesu koristnih snovi. Ob rednem uživanju lahko zmanjšamo tveganje za debelostjo in z njo povezanimi boleznimi, zato ga priporočajo predvsem ob dietah.
Tri skodelice na dan odženejo probleme stran
Če dnevno zaužijete tri skodelice belega čaja, preprečujete verjetnost srčne kapi. Sestavina čaja, imenovana polifenol, naj bi imela blagodejen učinek na žilo ovojnico. Pozitivne učinke naj bi zaznala tudi vaša koža. Beli čaj preprečuje delovanje encimov, ki uničujejo vlakna elastina in kolagena, ki vodijo v zgodnje staranje. Tri skodelice na dan pa naj bi zmanjšale tudi možnost nastanka rakavih obolenj.
Za zmanjšanje apetita
Med zdravilnimi učinki 21 zelišč so raziskovalci na univerzi Kingston ugotovili, da je beli čaj prevzel vodstvo najbolj zdravilnega zelišča. Ne samo da se z njegovo pomočjo lahko zavarujemo pred kopičenjem maščob, skodelica čaja pred glavnim obrokom pomaga tudi pri zmanjšanju apetita. Beli čaj pijemo prijetno ohlajen, po požirkih. Če nam je njegov okus pregrenek, ga osladkamo z žlico medu. Če ste se odločili za čaj v filter vrečkah, bodite pozorni predvsem na minutažo, ki je ne smete prekoračiti, saj bo čaj postal grenek in neokusen.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV