"Ko greste v restavracijo, medtem ko se trudite izgubiti odvečne kilograme, se velikokrat odločite, da boste klasični meni zamenjali za solato. Solata velja za nekaj zdravega, nizkokaloričnega …, za nekaj takšnega, kar jedo manekenke, ki so pretirano suhe. Ampak pozor ... Tako kot ni vse zlato, kar se sveti, tako tudi vsaka solata ni nizkokalorična, čeprav zanjo velja mit, da je," opozarja osebni trener Daniel Jelovič in izpostavlja tri stvari, na katere morate biti pozorni pri naročanju solate v restavraciji.
BELJAKOVINE
"Večina priljubljenih solat v današnjih dneh ima na vrhu meso ali ribe. To je super. Pa vendar, ko pazite na kalorije, bodite pozorni na to, kakšno meso je položeno na solato. Če ste naročili solato s trakci narezanega ocvrtega piščanca, ste za svojo linijo naredili bore malo. Nagibajte se k temu, da naročate solate, na katerih je na žaru pečeno meso ali tuna v lastnem soku. Tudi jajca so dobra izbira."
OGLJIKOVI HIDRATI
"Novodobne solate navadno servirajo skupaj z raznimi žemljicami, štručkami in na videz 'nenevarnimi' krutoni. Če se zavedate, da štručka vsebuje sestavljene ogljikove hidrate, zakaj večina izmed vas na to ne pomisli, ko zagleda krutone, ki velikokrat vsebujejo še dodatne maščobe? Nič slabega ni, če zraven pojeste malo kruha, ampak bodite pazljivi pri količini."
MAŠČOBE
"Solata sama po sebi ne vsebuje veliko kalorij. Res pa je, da solata sama po sebi ni dobra. Na njo je nujno treba dati preliv. In takšna, ki ste jo zalili samo z limono ali s kisom, tudi nima tistega pravega okusa. Ko jeste v restavracijah, ima večina sestavljenih solat jogurtov ali smetanov preliv, ki vsebuje ogromno kalorij. Bodite pazljivi glede tega. In glede sirov, ki velikokrat krasijo solatne krožnike."
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV