Delamo ga iz naravnega neslanega kravjega masla, ki ga dobimo pri kmetu ali na živilski tržnici. Pripravljamo ga v stekleni ali lončeni posodi, lahko tudi v emajlirani, ne pa v posodi iz nerjavečega jekla ali iz litega železa.
Maslo v posodi na srednje močnem ognju stopimo in počasi zavremo; takrat se začne na površju peniti. Plamen zmanjšamo na minimum in na šibkem ognju kuhamo, dokler maščoba ne postane prozorna in močno rumene do bakrene barve. Maslo se ne peni več, na dnu posode pa je videti drobce odpadne snovi. Posodo umaknemo z ognja in pustimo, da se oljnata tekočina rahlo ohladi. Potem jo precedimo skozi nekajkrat prepognjeno gazo (nikakor ne skozi kovinsko cedilo!) v čisto lončeno ali stekleno posodo.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV