Zadovoljna.si
Jupiter

Horoskop znamenja

Znamenja, na katera bo najbolj vplival retrogradni Jupiter

Špela Plemelj
07. 10. 2024 05.00
0

9. oktobra 2024 se začne Jupiter obračati retrogradno. Na svojem potovanju po znamenju dvojčka se bo na 21. stopinji postopoma začel obračati in začel svojo retrogradnost. V svojem retrogradnem gibanju bo vse do 4. februarja 2025, ko se bo na 11. stopinji dvojčka znova obrnil v direktno smer.

Jupiter je planet, ki vlada znamenju strelca in rib. Tokratno dinamiko njegovega gibanja bodo najbolj zaznali predstavniki znamenja strelca in rib ter vsi, ki so rojeni v znamenju dvojčka ali imajo svoj začetek v astrološki karti v znamenju dvojčka. Pred njimi so res pomembni dnevi, ki jim obetajo velike spremembe. 

Tedenski horoskop: Bike čaka uspeh, ribe pa presenečenja
Preberi še
Tedenski horoskop: Bike čaka uspeh, ribe pa presenečenja

Jupitra bodo na retrogradno pot pospremili kar trije udeleženci, in sicer prvi in pred vsemi bo to napravil Merkur, nato Sonce, ves čas pa bo držal oporo tudi kiron. Predvsem so pred nami pomembni dogovori, sporazumi, celo projekti in odločitve. Sprva se bo sicer zdelo, kot da stvari ne tečejo tako, kot bi sami želeli, ampak pomembno bo opazovati ozadje in tiste manj pomembne stvari, ki bodo podale prave rešitve in odgovore. Zelo mogoče se bo pokazala popolna sprememba načrtov, vse zavoljo tega, da bi resnično lahko zaživeli svoje pravo in iskreno.

Razkrivamo, na katera znamenja bo najbolj vplival retrogradni Jupiter.
Razkrivamo, na katera znamenja bo najbolj vplival retrogradni Jupiter.FOTO: Shutterstock

Kaj simbolizira Jupiter?

Jupiter je planet, ki simbolizira obilje, razvoj, napredek in vse različice opisanega. Jupiter določene stvari rad razširi in napihne, kar pa v nekaterih zadevah ni preveč obetaven rezultat. Za Jupiter velja, da rad veliko da, po drugi strani pa tudi veliko vzame, zato je velikokrat treba biti nekoliko bolj pazljiv in razsoden. 

3 kristali za privabljanje obilja
Preberi še
3 kristali za privabljanje obilja

Jupiter je v zadnjem letu, ko se mudi po znamenju dvojčka, vseeno nekoliko bolj nepreviden, saj ne razume te dvojčevske razdrobljenosti in skromnosti. Modrosti in vse filozofije ter vere tega obstoja so izgubljene na nivojih, kjer domuje dvojček, saj se le-ta rad posveča praktičnim, človeškim in 'prisotnim' zadevam. Zato je Jupitrova pot, kjer potuje zdaj, zanj velik izziv.

Na svojem potovanju po znamenju dvojčka se bo na 21. stopinji postopoma začel obračati in začel svojo retrogradnost.
Na svojem potovanju po znamenju dvojčka se bo na 21. stopinji postopoma začel obračati in začel svojo retrogradnost. FOTO: Dreamstime

Jupiter in retrogradnost

Kot vsaka retrogradnost tudi Jupitrov obrat retrogradno prinaša dodatne izzive, ki se jih bo na začetku lotil v svojem stilu. V večini bomo zaznali potrebo po refleksiji in obratu vase. V kakšnih prepričanjih živimo in ali želimo tako nadaljevati. Smo pred osebno reformacijo in transformacijo naših osebnih idej, ideologij, norm in prepričanj. Vse to bo za nas še toliko bolj pomembno in usodno, saj bomo že kmalu na začetku tega retrogradnega dogajanja s pomočjo zunanjih dejavnikov prepoznali, kaj je tisto pravo in pomembno. To bo še močneje izraženo v času Merkurjeve retrogradnosti, v novembru 2024, ko si bomo morali priznati resnico in reči bobu bob. 

Tri astrološka znamenja, ki so najbolj iznajdljiva
Preberi še
Tri astrološka znamenja, ki so najbolj iznajdljiva

Pred nami je vsekakor obdobje velikih spoznanj, odkritij in resnic. Čeprav Jupiter prinaša velika spoznanja in velika znanja, je tudi sodnik, ki razsodi v prid resnice. Previdni bomo morali biti, da sledimo pravim resnicam in da ne dovolimo malenkostim, da bi nas odvrnile od pomembnih spoznanj. Morda pa je čas za nove glasove in nove ideje, ki nas bodo odpeljale v boljšo prihodnost. Spoznali bomo vsaj zametek tega, kar je treba postaviti na novo, tako v osebnem življenju kot v družbi.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604