Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Ta znamenja bodo najbolj čutila retrogradni Jupiter

Špela Plemelj
31. 08. 2023 05.00
0

Tokrat bomo 4. septembra 2023 priča še Jupitrovem retrogradnem obračanju. Ta se bo pridružil četici drugih planetov, ki so v retrogradnem gibanju, in tako dodal svoj kos lekcij in nalog.

Jupiter je vladar znamenja strelca in rib. To pomeni, da bodo predstavniki teh dveh znamenj najbolj čutili lekcije, ki jih prinaša. Ker se Jupiter obrača retrogradno na 15. stopinji znamenja bika, bodo določene vibracije zaznali tudi predstavniki tega znamenja. Jupiter se bo gibal retrogradno skoraj štiri mesece, vse do 30. decembra 2023.

Jupiter je planet, ki simbolizira obilje, rast, razvoj, srečo, znanje, vero in pravico. Jupiter v znamenju bika predvsem govori o energijah, ki dajejo možnost za razvoj in plodnost. To pomeni tudi, da nam pomaga, da lahko dobro vložimo svoje prihranke in s tem tudi dobro zaslužimo. Zdrava pamet in srednja mera sta vedno nekaj, kar je dobro imeti in upoštevati.

Jupiter v znamenju ovna prinaša najlepše in tudi najslabše dogodke
Preberi še
Jupiter v znamenju ovna prinaša najlepše in tudi najslabše dogodke

V fazi pred astrološkim obratom planeta je krajše obdobje, ko se planet zaustavlja. V tem času je značilno, da so energije določenega planeta še bolj zbrane, skoncentrirane in nabite. Kdor je dovzeten za to vrsto dogajanja, bo močneje čutil energije, ki so lastne takšnemu gibanju. 

Retrogradni obrat Jupitra bo najbolj vplival na strelce, ribe in bike.
Retrogradni obrat Jupitra bo najbolj vplival na strelce, ribe in bike. FOTO: Adobe Stock

Energije Jupitra bodo tokrat pokazale, kaj je tista radost in tisto področje, ki je tako zelo pomembno za nas, da ga moramo resnično prepoznati kot dobro in pomembno. Kljub vsemu je Jupiter planet, ki simbolizira srečo in tudi uspeh, zato bomo v tem obdobju lahko preverjali in ugotavljali, kaj je za nas prava sreča. Kje je naša pot uspeha, razvoja in kje bomo najlažje zasadili tisto, kar nam bo prineslo veliko obilja.

Takšne so po značaju ženske, rojene v znamenju bika
Preberi še
Takšne so po značaju ženske, rojene v znamenju bika

Znamenje bika je zemeljsko, materialno znamenje, ki zna narediti in zna uživati v tem, kar je naredilo. Z energijami Jupitra se bomo še bolj učili delati in uživati. Poleg tega bomo svoj čas dobro izkoristili za pridobivanje novega znanja in novih veščin, ki nam bodo dobro služila v prihodnosti. Poznate tisti občutek, ko ste dobili veliko daril in sedaj sploh ne veste, kaj bi z vsem tem počeli, niti kako bi jih shranili. Tako bodo nastopile energije retrogradnega Jupitra. Zagotovo ste nekateri to občutili že pred samim dejanskim obratom. 

Zavedati pa se moramo, da ima vsaka stvar, situacija dve plati. Pri vsem lahko vidimo, kako dobimo in kako izgubimo. Velika sreča nam odmakne razum, enako, kot nam ga odmakne velika nesreča. Tukaj bo znamenjem bika pomagalo ohraniti zmernost in treznost. Učili se bomo prepoznati uporabnost in praktičnost. Kako lahko izkoristimo presežke in kaj nas to uči? 

Zavedati se moramo, da ima vsaka situacija dve plati.
Zavedati se moramo, da ima vsaka situacija dve plati.FOTO: Adobe Stock

Tako je čas retrogradnega Jupitra tudi čas, da sami pri sebi ovrednotimo svoje trenutno življenje. Da pregledamo svoje dosedanje dosežke in si resnično priznamo svoje uspehe in padce. To je pomembno predvsem zato, da se vsaj za trenutek ustavimo v vsej tej življenjski naglici in prepoznamo svoje bogastvo in kaj je tisto, kar nas osrečuje. 

Marsikdo bo v tem času prepoznal resnico, ki je do sedaj ni hotel priznati in se z njo soočiti. Nekateri bodo dobili priložnost za novo upanje in zaupanje. To bo tudi čas, ko se bo izkazalo, zakaj sta bila predhodno delo in učenje tako zelo pomembna in celo praktična. To, kar ste pridobili pred Jupitrovim retrogradnim obratom, boste lahko v nadaljevanju zelo dobro uporabili in celo nadgradili svoje znanje. Ne glede na okoliščine, bomo z Jupitrovim retrogradnim gibanjem lahko prepoznali blaginjo in vrednost tega, kar smo v preteklem obdobju počeli oz. kar se nam je dogodilo. 

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Marsikdo bo v tem času prepoznal resnico, ki je do sedaj ni hotel priznati in se z njo soočiti.
Marsikdo bo v tem času prepoznal resnico, ki je do sedaj ni hotel priznati in se z njo soočiti.FOTO: Adobe Stock
Danes nas čaka močan astrološki dogodek
Preberi še
Danes nas čaka močan astrološki dogodek

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561