Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Danes nas čaka močan astrološki dogodek

N. Č.
29. 08. 2023 05.00
0

30. avgusta 2023 nas čaka zelo pomemben astrološki dogodek. Ne le, da bomo na nebu lahko opazovali super polno luno v znamenju rib, gre tudi za drugo polno luno v mesecu avgustu, kar pomeni, da jo lahko imenujemo tudi modra luna.

Kaj je super polna luna? 

Superluna se pojavi, ko je luna na svoji najbližji točki v svoji orbiti okoli Zemlje, kar pomeni, da se s prostim očesom zdi večja. Običajno je le približno tri do pet superlun na leto, zaradi česar je to precej redko, glede na to, da imamo skupno približno 12 polnih lun na leto (v letu 2023 bomo skupno imeli 13 polnih lun). 

Modra luna

Modre lune (druga polna luna v istem mesecu) so izjemno redke, zgodijo se enkrat na približno dve leti in pol, zato moramo biti na njih zelo pozorni. Gre za čas, ko se sprosti velik val energije, navadno pa v tem času tudi nekaj oz. nekdo zapusti naše življenje (npr. konec dolgoletnega razmerja, izguba službe, tudi v pozitivnem smislu – zapusti nas travma ali katera druga negativna energija, ki jo enostavno ne moremo več nositi). 

Polna luna 2023
Preberi še
Polna luna 2023

Ta prostor bomo morali z nečim zapolniti. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, obstaja velika verjetnost, da se bomo po modri luni počutili spremenjene. 

Barva lune

Mnogi so zmotno prepričani, da lahko luno na to noč vidimo v modrem odtenku.

Kljub temu, da polna luna, ki jo bomo videli konec avgusta, ne bo dejansko modra, pa bo to najsvetlejša superluna letošnjega leta. 

To bo najsvetlejša superluna letošnjega leta!
To bo najsvetlejša superluna letošnjega leta!FOTO: Adobe Stock

Modra luna v znamenju ribe in šest retrogradnih planetov

Retrogradnost se pojavi, ko se zdi, da se planet giblje nazaj od naše izhodiščne točke tukaj na Zemlji. V času modre lune v ribah bo retrogradnih kar šest planetov, in sicer Merkur, Venera, Saturn, Neptun, Uran in Pluton.

Kljub temu, da v resnici ni nič kaj nenavadno imeti več retrogradnih planetov hkrati, pa je šest brez dvoma visoka številka. Še posebej moramo biti pozorni na Venero in Merkur, ki sta lahko skupaj kar precej intenzivna kombinacija. 

Prihaja najmočnejši retrogradni Merkur letos
Preberi še
Prihaja najmočnejši retrogradni Merkur letos

Retrogradna energija

Retrogradna energija nas prisili, da se ozremo v preteklost. To je čas za razmislek in ne za napredovanje. Na zunaj lahko močna retrogradna energija povzroči zamude, napačno komunikacijo, nezgode in povzroči, da se počutimo nekoliko negotove. 

Medtem ko je naš zunanji svet lahko 'umazan' zaradi ogromne količine retrogradne energije, pa je lahko naš notranji svet naše svetišče. Pravzaprav lahko med tako močno retrogradno energijo naš notranji svet postane naš kompas.

Čas je, da se poglobimo vas in se povežemo s svojim notranjim svetom.
Čas je, da se poglobimo vas in se povežemo s svojim notranjim svetom.FOTO: Adobe Stock

Ta močna retrogradna energija nas kliče, da se poglobimo vase, da se povežemo s svojim notranjim svetom in spoznamo, da v nas živi bogastvo modrosti. Za ta čas priporočamo dejavnosti, kot so pisanje dnevnika, dolgi sprehodi po naravi in meditacija. 

Energija nam je na voljo, vendar se moramo sami odločiti za njeno uporabo. Mi moramo biti tisti, ki naredimo korak, da najdemo tišino in zaupamo, da nas bo naša potrpežljivost na koncu pripeljala do pravega naslednjega koraka.

Retrogradni Pluton je pomemben astrološki dogodek, ki lahko povzroči intenzivno preobrazbo
Preberi še
Retrogradni Pluton je pomemben astrološki dogodek, ki lahko povzroči intenzivno preobrazbo

Modra luna v znamenju ribe čisti avro

Morda se tega sploh ne zavedamo, toda pogosto se zgodi, da poberemo negativno energijo iz naše okolice, ki čez čas postane pretežka, da bi jo nosili. Zdaj je pravi čas, da se znebimo negativne energije in očistimo svojo avro!

Ko gre za energijsko čiščenje, je naš namen vse. Ne potrebujete modnih orodij, potrebujete le namen. Ustvarjanje obreda lahko pomaga utrditi to namero, lahko pa preprosto deluje zgolj s svojo lastno intuicijo.

Znebimo se negativne energije, ki je postala pretežka!
Znebimo se negativne energije, ki je postala pretežka!FOTO: Adobe Stock

Vračanje v preteklost

Ker je to druga polna luna v mesecu, se lahko naša pozornost preusmeri nazaj na prvo polno luno v mesecu. To je bilo 1. avgusta, luna pa je bila v znamenju vodnarja. Če se spomnite te polne lune, boste morda ugotovili, da se bodo dogodki iz tega časa vrnili pod prihajajočo polno luno v znamenju rib.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Se še spomnite superlune 1. avgusta?
Se še spomnite superlune 1. avgusta?FOTO: Shutterstock
Retrogradni Merkur: Mit ali resničnost?
Preberi še
Retrogradni Merkur: Mit ali resničnost?

Vir: foreverconscious.com

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577