Zadovoljna.si
Planeti

Horoskop znamenja

Avgust bo zaznamovala Merkurjeva retrogradnost

Špela Plemelj
31. 07. 2024 05.00
0

Merkurjeva retrogradnost bo zaznamovala avgust in to je zopet priložnost za vse, da uvidimo in spoznamo, kaj moramo spremeniti v naših življenjih. Merkur začenja svojo retrogradnost v znamenju device. 5. avgusta se bo na 4. stopinji znamenja device zaustavil in se začel obračati retrogradno. Večino svoje retrogradne poti bo zabeležil v ognjenem znamenju leva, kjer se bo nahajal vse do 27. avgusta, ko se bo na 21. stopinji znamenja leva zopet zaustavil in se začel obračati v direktno smer.

Slabi trije tedni so pred nami, ko bomo vsaj na nek način priča Merkurjevi retrogradnosti. Še najbolj bodo zopet zaznamovani in občutljivi predstavniki znamenja dvojčka in device, ki jim Merkur vlada. Ker pa se bo velik del poti Merkur gibal po znamenju leva, bodo njegove vplive zaznavali tudi predstavniki tega znamenja. 

Rake čaka pester mesec, tehtnice bodo pogumne
Preberi še
Rake čaka pester mesec, tehtnice bodo pogumne

Merkurjeva stacionarnost na 4. stopinji znamenja device, bo pospremilo gibanje Lune, saj se bo dan prej, 4. avgusta dovršil mlaj v znamenju leva, ki bo imel tokrat velike naloge in poudarke za večino nas. Pred nami je čas pomembnejših začetkov in s tem tudi zaključkov. Zdelo se bo, da nas vse sili v pomembnejše spremembe, s katerimi se vse do zdaj nismo želeli ukvarjati. Vedno pride čas ali obdobje, ko moramo določene stvari preveriti in se z njimi podrobneje soočiti, zavoljo svojih prioritet, ki jih imamo ali morda nimamo. Merkur v devici nam kaže na našo rutino, naše urnike, jedilnike in v določenem smislu dovršenost življenjskega stila. Kadar je potrebno kaj bolj specifično in natančno povedati in pokazati, bo to najbolj primerno, kadar bomo imeli podporo Merkurja v znamenju device. Čeprav je to način, ko smo lahko najbolj učinkoviti, pa se vse to lahko hitro sprevrže v popoln kaos in frustracijo. 

Merkurjeva retrogradnost bo zaznamovala mesec avgust in to je zopet priložnost za vse, da uvidimo in spoznamo, kaj moramo spremeniti v naših življenjih.
Merkurjeva retrogradnost bo zaznamovala mesec avgust in to je zopet priložnost za vse, da uvidimo in spoznamo, kaj moramo spremeniti v naših življenjih.FOTO: Adobe Stock
To so tri najbolj simpatična astrološka znamenja
Preberi še
To so tri najbolj simpatična astrološka znamenja

Merkurjeva retrogradnost govori o zakasnitvah, o večjih komunikacijskih zapletih in težavah. Dogovori bodo le s težavo dosegli dvoj epilog in sami bomo tokrat le s težavo pokazali strpnost in razumevanje. Ponavljanje bo vsaj za nekaj trenutkov naša stalna praksa in to bomo morali vzeti v zakup, sicer nam sledijo epizode slabe volje, razdraženosti in nemira. Vsaj enkrat bomo imeli razlog, da izrazimo vse svoje nezadovoljstvo in poiščemo vse napake, ki nas motijo. Seveda brez posledic ne bo šlo. In to bo tudi velika preizkušnja za vse, da se bomo primorani soočiti s posledicami, za katere bomo sami odgovorni in ki jih bomo sami zakrivili. Četudi se bo to zgodilo našim najbližjim, bo naša naloga, da jih poskušamo sprejeti take, kakršni so in da poskušamo zadržati svoje obsodbe in kritike, ki jim v tej fazi ne bodo prinesle nobenega pravega učinka.

Koktajl, ki je popoln za vaše astrološko znamenje
Preberi še
Koktajl, ki je popoln za vaše astrološko znamenje
5 top knjig letošnjega poletja po izboru uredništva
Preberi še
5 top knjig letošnjega poletja po izboru uredništva

Pomembne lekcije pa nas bodo zopet čakale v drugi polovici avgusta, ko bo Retrogradni Merkur močno vpet v vpliv polne Lune. 19. avgusta bo tisti čas, ko bomo sami na močni preizkušnji. Potreba po ločitvi in razrešitvi določenih stvari in interesov bo v ospredju in sami bomo morali postaviti vlogo kreativnega posameznika, ki bo moral nujno poskrbeti samo zase in za svojo lastno dobrobit.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577