Zadovoljna.si
Planeti

Horoskop znamenja

Kaj nam tokrat prinaša retrogradni Saturn?

Špela Plemelj
03. 07. 2024 05.00
0

Saturn se bo gibal retrogradno od 28. junija pa do 14. novembra. Razkrivamo, kaj nam to obdobje prinaša.

Saturn je strogo in močno zaprisežen redu, času in časovnemu zaporedju. Je vladar časa in to je tisto, kar nadzira. Je močan sodnik ter razsodnik, predvsem o tem, kdaj in koliko časa je nekaj na voljo. 

Vzel ji je oba otroka, zdaj ga je doletela karma
Preberi še
Vzel ji je oba otroka, zdaj ga je doletela karma

Znamenje rib je zapriseženo simboliki neskončnosti, nereda in brezčasja. V teh okoliščinah mora Saturn pokazati veliko svoje volje, moči, zbranosti in strategije, da bi lahko vsaj približno zaobjel tisto, kar ponuja in kar lahko ponudi področje znamenja rib. Ker je tokrat glavni akter Saturn in njegove zgodbe, si oglejmo, kaj lahko pričakujemo v tem obdobju od 28. junija vse do 14. novembra 2024, ko se bo gibal retrogradno, ko se bo na 12 stopinj rib zopet zaustavil in začel obračati direktno. 

Saturn se bo gibal retrogradno v znamenju rib.
Saturn se bo gibal retrogradno v znamenju rib.FOTO: Shutterstock
Delila fotografijo noseče princese, trebušček se že dobro vidi
Preberi še
Delila fotografijo noseče princese, trebušček se že dobro vidi

Čeprav bodo njegovo gibanje najbolj zaznali predstavniki znamenja kozoroga in vodnarja, katerih vladar je, bo imelo gibanje Saturna vpliv tudi na predstavnike znamenja rib, pod katerim se trenutno nahaja. Le ti lahko v začetnem obdobju zaznavajo več nestabilnosti, nejasnosti in celo obupa. Sicer bodo predstavniki rib lahko bolje zaživeli to lekcijo opuščanja, predaje in vere, vendar bodo tudi oni morali pokazati več odločnosti in zvestobe, da bodo lahko ostali na poti, ki jim je postavljena v življenju. Soočeni bodo tako z omejitvami kot z neskončno možnosti, kar jim ne bo olajšalo odločitve ali jim pomagalo pri izbiri. 

Predstavniki kozoroga in vodnarja pa bodo v tem času bolj postavljeni pred dejstvo, hkrati pa bodo prisiljeni, da priznajo, da nimajo popolnega nadzora, kot si sami kdaj radi zamišljajo. Spontanost in nepredvidljivost sta le dve obliki tega, kar bodo morali sprejeti kot nekaj, kar ni v njihovi lasti in česar nimajo pod nadzorom. Tudi oni se bodo morali učiti zaupanja, slepe vere in samozavestnega nastopa. Predvsem pa priznanja, da so sami popolnoma v redu taki kakršni so in da so lahko v svoji popolnosti nepopolni, saj jih le to dela tako avtentične, samosvoje in popolne.

Saturn se bo gibal retrogradno v znamenju rib.
Saturn se bo gibal retrogradno v znamenju rib.FOTO: Shutterstock
Kaj posameznim osebam prinaša Saturnov povratek?
Preberi še
Kaj posameznim osebam prinaša Saturnov povratek?

Kako bomo Saturnovo retrogradnost občutili kot kolektiv?

Kot kolektiv in kot obče prebivalstvo pa se bomo v tem obdobju najbolj soočali s tem, kaj je struktura in kaj so njene kvalitete, pa tudi njene slabosti. Predvsem nas bo zanimalo tisto, kar nam ne služi več oziroma tisto, kar je vredno, da ostane. 

Kot smo v Sloveniji že doživeli, je čas za predrugačenje in prestrukturiranje določenih področij v zdravstvu. Lahko si zamislimo, da ne bo ostalo samo pri tem, ampak nam skozi čas sledijo spremembe tudi na drugih področjih, kot je na primer umetnost, pa tudi mediji kot je na primer televizija ali internet, pa tudi obiskovanje daljnih destinacij. 

3 astrološki znaki, ki so najboljša opora v težkih trenutkih
Preberi še
3 astrološki znaki, ki so najboljša opora v težkih trenutkih
3 znamenja, pred katerimi je zelo naporen teden
Preberi še
3 znamenja, pred katerimi je zelo naporen teden

Prav tako bo v ospredju tudi tematika rasnih in spolnih manjšin, ki bodo iskale svoj prostor pod soncem. Politično državni redi tokrat kot obraz Saturnove drže in simbolike strukture, omejitev ter doslednosti in varovanja, ne bodo znali pokazati pravega odziva in podati odgovora, ki bi lahko zadovoljil nepotešene množice.

Postavljalo se bo vprašanje, koliko časa naj čakamo na odgovore in ali naj sprejmemo ponujeno?

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493