Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

To nam prinaša sončni mrk v tehtnici

Špela Plemelj
01. 10. 2024 05.00
0

Pred nami je nadaljevanje in zaključevanje zgodbe, ki jo nosijo mrki. Čaka nas drugi del, ki bo večini izmed nas izpolnil željo.

Tokrat bodo najbolj na udaru predstavniki znamenja tehtnice in vsi, ki imajo pomembne točke v svojem natalnem horoskopu v znamenju tehtnice, še posebno na ali v bližini 10 stopinje, kjer se bo tokratni Sončev mrk dovršil. V sam mrk bo močno vpleten tudi Merkur, ki se bo točke mrka dotikal le z eno samo stopinjo in je tudi vladar karte dogodka mrka. Torej bodo dobršen del deležni tudi dvojčki in device, ki jim vlada Merkur. 

Tokratni Sončev mrk nas spodbuja v nove začetke, da si priznamo, kaj si zares želimo in da si zadamo cilj, ki mu bomo lahko sledili.
Tokratni Sončev mrk nas spodbuja v nove začetke, da si priznamo, kaj si zares želimo in da si zadamo cilj, ki mu bomo lahko sledili. FOTO: Shutterstock

Tehtnica je zračno znamenje in v osnovi simbolizira partnerstvo, izražanje ljubezni, čaščenje lepega in samo lepega. Ta nagnjenost k izražanju svojega mnenja, svojih potreb in želja, je za tehtnico nekaj neprecenljivega. Kako ohraniti lepoto in pomembnost vsega, kar je v njenem interesu, je najpomembnejša in najzahtevnejša naloga. Prizadevanje za popolne odnose, za popolnost linij, popolno komunikacijo je naloga, ki ji tehtnica zvesto sledi. Problem nastane, ko tehtnica zavoljo vseh teh svoj načel pozabi nase in na svojo etiko, na svoja prepričanja. 

Takšen bo tudi odsev tokratnega mrka. Predvsem pa je tehtnica retorik in govorec, ki zna in zmore svoja prepričanja in če je treba tudi prepričanja drugih, zelo lepo zagovarjati in predstaviti. Še posebno kadar je v bližini Merkur, predstavnik komunikacije, razmišljanja, posredništva in transporta. Kako hitro bodo potrebovale informacije, da dosežejo želeno mesto?

Na individualni ravni nas čaka soočenje in sprememba, ki nas bo prisilila, da se ozremo vase in v sebi prepoznamo tisto, kar nas moti pri drugih. Tehtnica predstavlja zrcalo tistega, s katerim se nismo pripravljeni soočiti. To je tisto lepo ali nasprotje lepega, ki je dejansko enakopravni del tega vsega s čimer se soočamo. Tokrat bo komunikacija in še posebno diplomacija močno v ospredju. Kako bi lahko določene informacije povedali in sporočili na drugačen način, ki bo bolj prijeten in razumljiv. Pomembno bo razumeti in sprejeti svoje stališče, iz katerega bomo lahko oblikovali svoja prepričanja in jih znali tudi primerno podeliti z drugimi. 

Ker bo v samo dogajanje iz daljave vpet tudi Mars, bomo soočeni z raznimi pritiski, ki bodo na nas vplivali kot napad ali vsiljevanje nečesa, kar nočemo. To bo dobra šola, da izklešemo svoja prepričanja in jih utrdimo. Brez dela ni jela. Torej vpliv Marsa nam bo še dodatno metal polena pred noga in nas soočal z vsem tistim, kar si ne bomo želeli in česar ne maramo. Do kje bomo dovolili, da drugi vplivajo na naša stališča in naše namere. V kaosu, ki je nered, se skriva red. To bo tudi del tokratnega izziva, da bomo znali izluščiti tisto ustrezno. Vedno in povsod lahko izberemo tisto, kar je dobro za nas in nikomur ne škoduje. 

Tokratni Sončev mrk nas spodbuja v nove začetke, da si priznamo, kaj si zares želimo in da si zadamo cilj, ki mu bomo lahko sledili. Na poti bomo morali izbirati med načini kako se odzvati, kako povedati, kako se braniti in kako se odločiti.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 590