Zadovoljna.si
Astrologija

Horoskop znamenja

Znamenja, ki bodo najbolj čutila vpliv retrogradne Venere

Špela Plemelj
21. 07. 2023 05.00
0

Tokratni Venerin obrat retrogradno se bo dogajal v znamenju leva. Venera se bo pričela obračati 22. julija, njeno retrogradno potovanje pa bo trajalo vse do 3. septembra. Poleg leva bosta vpliv retrogradne Venere zelo močno čutili še dve znamenji ... Kateri? Odgovor vas čaka v nadaljevanju.

Venera predstavlja predvsem vrednote. Tisto, kar nam je všeč, kar občudujemo in vrednotimo, tisto je dobro za nas. V astrologiji jo spoznavamo skozi dve znamenji, zemeljskega bika in zračno tehtnico. Oba kažeta na to, kar jima je všeč in kako ljubita. Bik to kaže skozi čutenje in zaznavanje ter z močnim občutkom za materialno preskrbljenost oziroma finančno varnost. Tehtnica ljubi nekoliko drugače. Bolj prefinjeno in včasih tudi površinsko. Veliko bolj ji je pomemben videz in prezenca.  

Tokratni Venerin obrat retrogradno se bo dogajal v znamenju leva. Venera se bo 22. julija na 28. stopinji začela obračati in to posebno dogajanje bo moč čutiti na več nivojih. Nekoliko bolj bodo vse to zaznavali prav predstavniki znamenj bika in tehtnice, katerima vlada Venera, pa tudi predstavniki znamenja leva, kjer se Venerin obrat dogaja. Venerino retrogradno potovanje bo trajalo vse do 3. septembra 2023, ko se bo na 12. stopinji znamenja leva zopet obrnila direktno.

Znamenja, ki bodo najbolj čutila vpliv retrogradnega Saturna
Preberi še
Znamenja, ki bodo najbolj čutila vpliv retrogradnega Saturna

Venera v levu ljubi in obožuje v velikem stilu ter prezira in zaničuje vse, kar njej ni blizu. V fazi njene stacionarnosti se bomo v velikem slogu ukvarjali prav s tem. Na površje bo prišla njena strast, glamuroznost, magnetizem, njena prav posebna lepota in prvinskost. Vendar nam bo v teh aspektih prav tako pokazala vse svoje slabe in druge lastnosti. Svojo naivnost, ošabnost, vzvišenost, zanemarjenost in zaničevanje. 

Venerino področje pa zajema tudi partnerstvo, odnose in finance. Venera nas bo vodila po svojih vzgibih, vendar ona ni govornica, zato bo naša komunikacija bolj nestanovitna, neracionalna, enostranska in sploh nesmiselna. Zaradi drugih močnih vplivov, ki bodo spremljali Venerino retrogradno pot, bo vse skupaj še toliko bolj zapleteno in na koncu zato bolj pomembno. 

Tokratni Venerin obrat retrogradno se bo dogajal v znamenju leva.
Tokratni Venerin obrat retrogradno se bo dogajal v znamenju leva. FOTO: Adobe Stock

Ker obračanje retrogradno vedno kaže na področje, ki ga moramo ponovno preučiti in zaživeti, se bomo tokrat morali soočiti s svojo naivnostjo, občutljivostjo, s svojimi ranami in odvisnostmi. Priznanje se bo zdelo zelo oddaljeno in nerealno. Vendar bo to tisti del nas in v našem življenju, ki nas uči in sili v priznanje ter potrditev ali zavrnitev določenih stvari. 

Dvojček: značaj, ljubezen in življenje
Preberi še
Dvojček: značaj, ljubezen in življenje

Kot primer lahko vzamemo tisto rožo, ki nam je izredno všeč in imamo do nje prav poseben odnos. Vendar da bi ta lepota in živost rože trajala, je potrebna prava skrb. Najti moramo pravi način, da s svojo pozornostjo in ljubeznijo rože ne zadušimo in je ubijemo. Tako bomo morali tudi v svojem življenju poiskati pravi način, da bomo lahko najbolj avtentični, kot smo lahko samo mi, brez nepotrebnih žrtev. 

V globalnih ozirih se lahko pokaže ves gnev, ki je v ozadju za to famozno idilo lepote in vsem bliščem. Denar je sveta vladar in tokrat bo pokazal, česa vse je sposoben in kje so njegove meje. Pričakujemo lahko nove smernice, drugačne vrednote, spremembe na področju zabavništva in tudi mode. Morda pa bomo soočeni z določenimi aferami, povezanimi z otroci. In vedno je čas, da nekaj spremenimo.

Mailing

Horoskop

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Tokratni Venerin obrat retrogradno se bo dogajal v znamenju leva.
Tokratni Venerin obrat retrogradno se bo dogajal v znamenju leva.FOTO: Shutterstock
Smo sredi enega najmočnejših astroloških dogodkov
Preberi še
Smo sredi enega najmočnejših astroloških dogodkov

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604