Zadovoljna.si

Ajdov kruh

Intervju 29. 11. 2023 13.27

Znana Slovenka iskreno: 'Ni mi bilo lahko'

Vedno nasmejana, pozitivna, energična, srčna, unikatna. Vse to in še veliko več je Alya. Priljubljena slovenska pevka je v svoji dolgoletni karieri nanizala lepo število uspešnic in videospotov, pohvali se lahko s številnimi nagradami, nastopi na odmevnih festivalih in z drugimi uspehi, sodelovala je z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, se odzvala vabilu za sodelovanje pri številnih dobrodelnih projektih in jih kar nekaj organizirala tudi sama.

Šport in zdravje 30. 01. 2020 08.05

Jejte to in učenje bo manj stresno in bolj učinkovito

Izpitno obdobje je za študente eno najbolj stresnih obdobij, v katerih zaradi pomanjkanja časa pogosto posegajo po energijskih napitkih, kavi in nezdravi hrani, kot so različni slani prigrizki, sendviči in testenine. A da bi vaši možgani lahko delovali s polno paro, je zelo pomembno, da se tudi v času izpitov prehranjujete kar se da zdravo!

Potovanja 08. 05. 2017 14.06

Kulinarično razvajanje, ki ga ne smete zamuditi!

Vipavska dolina je eden izmed naravnih in kulturnih biserov Slovenije, kjer najdemo idilične vasice, prijazne domačine, ki vas bodo ob obisku razvajali s pristno vipavsko kulinariko, odličnim vinom in domačim sadjem. Zato ni prav nič čudnega, da Vipavsko dolino mnogi poznajo kot deželo sonca, sadnega drevja in vina. Razlogov, zakaj bi morali obiskati ta čudovit košček Slovenije je več, eden izmed njih je tudi festival Okusi Vipavske, ki bo letos znova ponudil pester in zanimiv program.

Njam... 16. 06. 2011 17.10

Ajdov kruh

Ajdov kruh dolgo ostane svež, ker v sebi zadržuje vlago. Za posebne priložnosti v testo vmešamo nekaj pesti prebranih in nasekljanih orehov. Ajdovo moko mešamo s pšenično, delež ajdove je od 30 do 70 odstotkov, običajno pa 50 odstotkov.

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 850