emulzije

Občutljiva, suha in razdražena koža
Občutljiva koža je pogosto samodiagnosticirano stanje. Po oceni ima 50 odstotkov žensk in 40 odstotkov moških do neke mere občutljivo kožo. To opišejo kot stanje, ko je koža zelo srbeča, neprijetna, rdeča ali suha. Vročina in mraz, pa tudi nepravilna nega, stanje še poslabšajo. Toda kaj točno je občutljiva in razdražena koža in zakaj se koža tako odzove?

5 napak, ki jih delate, ne da bi se tega zavedale
Pri negi obraza najprej pomislim na kremo. To je osnova. S kremo se srečamo že v najstniških letih, ko se serumi, emulzije ali aktivne kisline zdijo še popolnoma oddaljen koncept. Zato je uporaba kreme za nas nekaj popolnoma samoumevnega. Le kdo se ne zna namazat s kremo? Veliko bolj zagonetno se nam zdi vprašanje, katero kremo sploh izbrati. Prepričane smo, da je to tisto, kar nam bo pomagalo do lepše kože. Pa ni povsem tako. Načinu porabe kreme za obraz namreč namenjamo premalo pozornosti. In tako ne da bi se tega zavedale, vsakodnevno delamo napake, ki lahko na dolgi rok pomenijo same slabe stvari. V bistvu je stvar skoraj tragična.

Če imate občutljivo kožo, bi ga morale uporabljati
Če ste do sedaj za odstranjevanje ličil in čiščenje obraza uporabljale micelarno vodo, tonik, gel ali robčke za odstranjevanje ličil, je morda zdaj pravi čas, da preizkusite tudi micelarno mleko. Ker gre za nov kozmetični izdelek, ki ga večina med vami še ne pozna, v nadaljevanju razkrivamo, za kakšno kožo je primeren in kakšna je razlika med njim in micelarno vodo.

To bo eden največjih lepotnih trendov leta 2018 in mi ga obožujemo
Vsako leto, priljubljena spletna stran Pinterest na podlagi iskanj napove, kateri lepotni in modni trendi bodo zaznamovali prihajajoče leto, in tudi letos ni nič drugače. Na področju lepote naj bi se v središču pozoronosti znašel predvsem en trend oziroma en kozmetični izdelek, na katerega že sedaj prisegajo številne pripadnice ženskega spola!

Čokolada, kot jo poznate, a pol manj kalorij!
Čokolada je za mnoge kraljica med sladkarijami, a žal tudi v kalorični vrednosti. Skupina znanstvenikov iz Velike Britanije pa je naredila nekaj prav posebnega. Čokolado z bogatim okusom, ki se kar topi v ustih, a vsebuje kar za polovico manj kalorij kot običajna čokolada. Nikakor ne gre za raznovrstna umetna sladila, temveč se skrivnost skriva v sadnem soku.

Kako ohraniti porjavelost?
Včasih je bila bleda koža simbol visoke družbe. V 20. stoletju pa je znana modna oblikovalka Coco Chanel na križarjenju naključno močno porjavela. S tem so se pogledi na porjavelost precej spremenili in tako je ostalo vse do danes.