konzervans

To se zgodi, če vsak dan popijete žličko jabolčnega kisa
Pitje jabolčnega kisa se morda sliši nenavadno in premalo okusno, a je v resnici zelo modra navada, ki bo koristila vašemu zdravju.

Ali je himalajska sol boljša od kuhinjske?
Dragi moji, na uvodnem srečanju vsako mojo novo stranko vedno povprašam, ali ima čez dan bolj potrebo po »sladki« ali »slani« hrani. Reči moram, da so bili včasih odgovori razdeljeni na polovico. Morda na strani žensk malo več odgovorov v prid sladkemu okusu in na strani moških malo več naklonjenosti slanemu. Zdaj pa vedno večkrat prejmem odgovor tako žensk kot moških, da imajo potrebo po obojem. Najprej bi pojedli nekaj sladkega in nato za tem nekaj slanega in nato zopet nekaj sladkega in tako naprej.

Veste, kje vse se skriva sladkor?
Kako zaužiti čim manj enostavnih sladkorjev in obdržati čim bolj enakomerno raven glukoze v krvi? Tako da pazimo predvsem na tiste skrite enostavne sladkorje v živilih, na katere sem opozarjala že v članku o sladkorju.

Kateri sladkor nam najmanj škodi?
Beli sladkor, rjavi sladkor, trsni sladkor, agavin sirup, glukozni sirup, fruktozno-koruzni sirup in še bi lahko naštevala. Sama sem na svoj seznam zapisala že več kot 50 različnih imen, pod katerimi se skriva sladkor. Kaj naj izberemo, da bo škode najmanj?

Nevaren, a prisoten v veliki večini kozmetičnih proizvodov!
V zadnjem času se veliko govori o škodljivih učinkih parabenov in dolgotrajne izpostavljenosti njihovemu vplivu. V nadaljevanju vam prinašamo odgovore na vprašanja, zakaj so škodljivi in zakaj se jih vse več ljudi izogiba.

Zvezdniška kuhinja: Piknik
Kuharski mojster Jožef Oseli nas je tokrat povabil na piknik. "Poletje je čas, ki ga najraje preživljamo na prostem, v krogu družine in prijateljev. Če dodamo okusno hrano, ki jo pripravljamo z ljubeznijo, je življenje takoj lepše."