omako

Tako lepa je mama Elona Muska
Ste vedeli, da je mama Elona Muska manekenka? Stara je 76 let, a še vedno kraljuje na modnih pistah.

Poglejte, zakaj je Celje popolnoma prevzelo slovenski vplivnici
Vplivnici Teja Muhič in Lucija Vrankar sta se tokrat podali na enodnevni izlet v Celje. V mesto, ki združuje bogato zgodovino, čudovite razglede in sproščeno vzdušje. Čeprav marsikdo vikende izkoristi za pot proti morju, sta Teja in Lucija dokazali, da se tudi na Štajerskem skriva marsikaj čudovitega. Pot ju je vodila na ikonični Celjski grad, kjer sta uživali v razgledih, spoznavali zgodovino Celjskih grofov in raziskovali razstave. Tukaj je predlog, kako lahko tudi vi preživite podoben dan in raziščete Celje na svoj način.

3 ideje za hitro pripravljene zdrave obroke na dopustu
Na dopustu pa že ne bomo pazili na (pre)hrano! Tu si končno lahko privoščim vse. Pa je to res dober nasvet? Seveda je prav, da si privoščimo jed ali obrok, ki nam je res dober in okusen, ter da ne gledamo na prav vsak grižljaj, ki ga vnesemo v telo. A tudi na dopustu je pomembno, da se prehranjujemo uravnoteženo. Pa ne zato, da s tem vplivamo na svojo telesno maso, ampak predvsem zato, da se dobro počutimo.

To je zmagovalec 10. sezone MasterChef Slovenija
V zadnji oddaji jubilejne 10. sezone MasterChef Slovenija smo spremljali napet finalni izziv med Luko Pangosem in Klaro Šmigoc. Pomeriti sta se morala v težkem izzivu priprave vrhunske sladice. Luka je s tremi točkami prednosti osvojil zmago in naziv MasterChef Slovenije 2024.

Dobili smo finalista tekmovanja MasterChef Slovenija!
V pretekli oddaji MasterChef so se v napetem polfinalnem dvoboju pomerili Klara Šmigoc, Luka Pangos in Jure Pavlič. Tekmovalci so iz enakih sestavin pripravljali svoje interpretacije zmagovalnih jedi iz preteklih sezon oddaje, pri čemer sta se v finale uvrstila Luka in Klara, Jure pa se je poslovil od tekmovanja.

Vsi so nori na to zelenjavo, vendar z njo nikar ne pretiravajte
Cvetača je pred nekaj leti iz zapostavljenega živila, za katerega smo še pred kratkim lahko stavili, da bo najverjetneje ostalo na krožniku, nenadoma postala nova zvezda med zelenjavo, toda nutricionisti opozarjajo, da z uživanjem omenjenega živila ne smemo pretiravati ...

Lucija Ćirović in kulinarični vodnik po Indoneziji
"Gremo nekaj pojest!" je bila bratrančeva najpogostejša izjava na tem potovanju. Moja pa: "Katero jed bomo preizkusili danes?!" Čeprav bi morala reči: "Že? Saj smo ravnokar jedli." Poleg ekspresnega ogledovanja znamenitosti je bilo degustiranje različnih indonezijskih jedi naš šport – in trenirali smo non stop. Povsod. Raznorazne zanimive in posebne jedi.

Napet ženski finale bo poskrbel za več presenečenj
V zadnji kulinarični bitki devete sezone priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija se bosta nocoj srečali dve izjemni tekmovalki Anja Fir in Zala Pungeršič, ki se borita za naslov druge ženske zmagovalke v zgodovini šova. Spremljali bomo napet večurni boj, ki bo razkril, katera bo ponosno dvignila pokal MasterChef.

Obupana tekmovalka MasterChefa: 'Nisem na pravi poti'
Sodniki bodo popolnoma presenetili tekmovalce, njihov zahteven in nepričakovan izziv pa bo iz tira vrgel sicer izredno kreativno in iznajdljivo tekmovalko Barbaro Nonis. Ji bo na koncu kljub vsem preprekam uspelo dostaviti popolno prilogo?

Nagradna igra: Potegujte se za privlačne nagrade
Božično-novoletne praznike že od nekdaj povezujemo z rdečo barvo, ki v tradicionalnem smislu med drugim simbolizira ljubezen in srečo. Ker sta to vrednoti, ki ju ob izteku leta največkrat zaželimo bližnjim, ne čudi, da se je globoko usidrala v praznični čas. Poskrbite torej, da rdeča letos poleg dekoracije zaznamuje tudi vaš božični jedilnik!

Super ideje za odlično božično večerjo
Božično obdobje je čas, ko se družine in prijatelji zberejo skupaj, da praznujejo in uživajo v čarobnosti praznikov. In nič ni boljše od popolne božične večerje, ki združuje okusno hrano, toplino domačega vzdušja in ljubezen, ki se deli med najbližjimi. Da bo božični večer resnično popoln in boste svojim gostom postregli z najokusnejšimi prazničnimi dobrotami, smo v nadaljevanju za vas pripravili nekaj nasvetov in predlogov za popolno božično večerjo.

Viri beljakovin, s katerimi se kilogrami topijo in ni stradanja
Marsikdo je prepričan, da dieta pomeni stradanje, a če se izgube kilogramov lotite premišljeno in na način, ki zagotavlja dolgoročne rezultate, potem med hujšanjem nikoli ne bi smeli biti lačni. Beljakovine ustvarjajo občutek sitosti, nam pomagajo, da med prebavljanjem porabimo več kalorij, nanje pa so vezani vsi življenjski procesi v telesu.

Pozitivni učinki, zaradi katerih jih je dobro jesti vsak dan
V času hladnejših dni je še toliko bolj pomembno, da se na našem jedilniku znajde raznoliko sadje, ki naj bo sveže in sezonsko. Trenutno so to zagotovo pomaranče, limone, grenivke, mandarine, limete in pomelo, ki slovijo kot nekateri izmed najboljših virov naravnega vitamina C, vsebujejo pa tudi druge koristne snovi za optimalno delovanje našega telesa.

Previdno z vadbo v poletni vročini
Tiste predstavnice nežnejšega spola, ki za svojo postavo skrbite vse leto, z veseljem športne copate obujete tudi v vročih poletnih dneh. Spet za druge so visoke temperature nadvse priročen izgovor, da telesno aktivnost 'prestavite' na bolj znosno obdobje. Kaj je bolje? Dejstvo je, da je redna rekreacija priporočljiva vse mesece v letu, saj bistveno pripomore tako k boljšemu počutju kot splošnemu zdravju in – kar je najbolje – k izgubi odvečnih kilogramov. Če povzamemo – gibati se je priporočljivo tudi poleti. A vendarle je v vročih dneh pri kakršni koli fizični aktivnosti potrebna previdnost; telesni napor v kombinaciji z žgočim soncem in vlago ima namreč lahko tudi negativne posledice. Da bo vadba, pa naj bo to tek, hoja v hrib, kolesarjenje ali rolanje, kar se da prijetna, vam v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov.

Victoria Beckham že 25 let vsak dan za kosilo jé isto stvar
Britanska modna oblikovalka Vicotria Beckham po duši ni ravno gurman in zelo nerada eksperimentira in preizkuša nove jedi. Zvezdnica naj bi namreč že 25 let vsak dan za kosilo jedla isto stvar – ribo in kuhano zelenjavo.

Zato strokovnjakinja še posebej ženskam priporoča rastlinsko dieto
Tudi s skrbno načrtovano rastlinsko dieto lahko zadostimo potrebam po raznovrstni hrani, čeprav ne uživamo mesa, rib, mleka in mlečnih izdelkov ter jajc, pravi svetovalka na področju prehrane in gibanja Erika Zupančič. Naštela je rastlinske vire beljakovin in kalcija, navedla primer celodnevnega jedilnika za uravnoteženo rastlinsko prehrano in razkrila, katere dodatke vendarle priporoča in zakaj.

Živila, ki bi jih moral jesti vsak
Splošen nasvet za zdravo prehrano pravi, da mora biti ta raznolika in uravnotežena. Večkrat dnevno je treba jesti raznobarvno zelenjavo in sadje, ki naj bosta sveža, sezonska in lokalno pridelana. Jesen vam prinaša veliko pridelkov, ki jih lahko vključite v pripravo zdravega zajtrka, kosila in večerje ali preproste malice za službo.

Pet živil, ki ustvarjajo občutek sitosti
Prenajedanje ne prinaša le povišane telesne teže, temveč povzroča tudi utrujenost, pomanjkanje koncentracije in napihnjenost trebuha. Poleg že uveljavljenih pravil, da morate zmanjšati porcije obrokov, ki jih zaužijete, in da se morate imeti pod močnim samonadzorom, v kolikor ste podvrženi prekomerni debelosti, je še vedno najboljše, da svoje obroke skrbno načrtujete in ste pazljivi na prav vsak grižljaj, ki roma v vaša usta. Predstavljamo vam živila, ki podaljšujejo občutek sitosti, njihova prednost pa je tudi, da jih lahko enostavno kombinirate z ostalimi slastnimi grižljaji.

Najboljši način, kako omejiti željo po prigrizkih v večernih urah
Proteini imajo več koristnih učinkov, ne samo pri izgubljanju telesne teže, temveč tudi pri zdravju na splošno. Njihovo normalno uživanje lahko povzroči izboljšanje krvnega pritiska, pomaga lahko pri uravnavanju sladkorja v krvi in ima še druge pozitivne učinke.

HCLF dieta je nov hit na področju hujšanja. Pa je res tako super?
Medtem ko so keto oziroma LCHF dieto pred kratkim razglasili za najslabšo, pa njena nasprotnica HCLF žanje same pohvale. Gre za dieto, ki povsem nasprotna keto dieti, temelji na uživanju ogljikovih hidratov in izogibanju živilom z maščobo, obenem pa je namenjena veganom.

Erotična zgodba: 'Dvignil me je z močnimi rokami in me naslonil na steno.'
Vedno sem rada potovala. Služba stevardese mi je zato pisana na kožo. Dovoljuje mi, da vedno znova spoznavam nove ljudi in raziskujem nove prostore. Zelo neobremenjeno pa mi omogoča tudi, da preizkusim ljubimce različnih narodnosti.

Nasveti, ki bi jih moral poznati vsak!
Veseli december je pisan na kožo boginji družine in plodnosti. Če se Hera skriva tudi v vas, potem zagotovo že razmišljate, kako ga boste preživele. Poglejte, kako ga lahko naredite čarobnega in ga napolnite z nepozabnimi spomini.

'Zdrava' živila, ki bi se jih morali izogibati. To je razlog, zakaj!
Marsikdo si za zajtrk rad privošči skodelico ovsenih kosmičev in kozarec pomarančnega soka v prepričanju, da je naredil nekaj dobrega za zdravje in vitalnost. A se pri tem ne zaveda, da je v resnici na ta način z zajtrkom zaužil že polovico priporočene dnevne mere sladkorja.

Prigrizki, ki si jih lahko brez slabe vesti privoščite zvečer!
Večerni prigrizki pred televizijo so ponavadi eden izmed glavnih krivcev za kopičenje odvečnih kilogramov. A ni treba, da je tako. Obstajajo namreč tudi zdravi in še vedno zelo okusni prigrizki, s katerimi lahko nadomestite čips in čokolado ter si jih privoščite brez kančka slabe vesti!

Takšna je bila 20 let nazaj, danes pa ...
Hollywoodska igralka Renee Zellweger, ki jo večina najbolje pozna kot Bridget Jones, bo jutri dopolnila 49 let. Zvezdnica je bila v zadnjih letih večkrat tarča kritik na račun njenega videza, da se je skozi leta precej spremenila pa dokazujejo tudi spodnje fotografije!

Čudežni učinki korenja
Korenja ne uporabljamo zgolj v kuhinji in za pripravo zelenjavnih juh, omak in solat. Oranžni plodovi, ki ne zahtevajo veliko pozornosti in jih z lahkoto pridelujemo tudi na domačem vrtičku, lahko z malo znanja postanejo učinkovit in naraven lepotni pripomoček, ki nas navdušuje s svojo živahno oranžno barvo in prijetno sladkim okusom.

To je ena izmed najbolj priljubljenih destinacij pri nas! Ko jo boste videli, vam bo jasno, zakaj!
Skrit za čudovitimi prizori zelenja, ki jih do popolnosti režira narava, leži pravljični hotel z enajstimi sobami. Na obrobju Bovca se ustavi čas. Vsakič ob vašem prihodu in vedno samo za vas. V preteklosti stara telefonska centrala, je danes hotel Dobra vila, kjer so edine besede, ki se širijo le tiste, povezane z užitkarstvom.

Pet živil, ki ustvarjajo občutek sitosti
Prenajedanje ne prinaša le povišane telesne teže, temveč povzroča tudi utrujenost, pomanjkanje koncentracije in napihnjenost trebuha. Poleg že uveljavljenih pravil, da morate zmanjšati porcije obrokov, ki jih zaužijete, in da se morate imeti pod močnim samonadzorom, v kolikor ste podvrženi prekomerni debelosti, je še vedno najboljše, da svoje obroke skrbno načrtujete in ste pazljivi na prav vsak grižljaj, ki roma v vaša usta. Predstavljamo vam živila, ki podaljšujejo občutek sitosti, njihova prednost pa je tudi, da jih lahko enostavno kombinirate z ostalimi slastnimi grižljaji.

Pietro Barilla: »Dajmo ljudem hrano, ki bi jo dali svojim otrokom.«
Pri podjetju Barilla sledijo jasnemu poslanstvu, zaobjetem v stavku “Dajmo ljudem hrano, ki bi jo dali svojim otrokom”. Ta misel konkretno pomeni, da so vsi standardi na najvišjem nivoju: od izdelkov, ki so okusni, prehransko uravnoteženi in varni, do ostalih področij poslovanja, kot je nadzor nad oskrbovalno verigo.

To je ta hip eden izmed največjih trendov
Eden najbolj vročih trendov v zadnjih letih je zagotovo kuhanje, in zdi se, da si dandanes vsak želi postati kuharski chef. Družbena omrežja so preplavile fotografije okusnih jedi in kratkih videposnetkov, ki prikazujejo, kako enostavna je lahko njihova priprava. Ja, kuhanje je lahko pravi užitek, zlasti kadar kuhamo v dvoje. Raziskave so pokazale, da kuhanje izboljšuje odnos in da so pari, ki to počnejo skupaj, srečnejši.