teobromin

Super naravni načini, kako pozdraviti sončne opekline
Čeprav smo vsi že kdaj občutili neprijetne posledice pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom, se veliko ljudi še vedno ne zaveda, kako nevarno je lahko sonce. Opekline so večkrat le površinske rane, v najhujših primerih pa jih lahko spremljajo tudi bruhanje, vrtoglavica in slabo počutje. V tem primeru je treba pravilno ukrepati. Kadar pa gre zgolj za površinsko opeklino, si lahko pomagate tudi z nekaterimi naravnimi sestavinami iz hladilnika.

Kako pospešiti metabolizem?
Nekatera živila spodbudijo telo, da proizvaja hormone. Nekateri izmed teh hormonov presnovo pretvorijo v peč, ki hitro kuri energijo, medtem ko jo drugi upočasnijo in spobujajo kopičenje maščobe, pravi svetovno priznan nutricionist in avtor številnih knjižnih uspešnic o zdravi prehrani dr. Jonny Bowden. Predstavljamo vam živila, ki bodo pospešila vaš metabolizem in lahko ob rednem uživanju pripomorejo tudi pri izgubi kakšnega odvečnega kilograma.

Kako zdrav je v resnici kakav?
"Ker je pri nas doma za zajtrk skoraj redno tudi kakav, me zanima, ali je res tako koristen za zdravje, kot pravijo?"

Čokoladni maski, ki ju lahko pripravite same!
Če imate težave s suho kožo na obrazu, vratu in dekolteju, poskusite z nanosom uporabne hranljive maske za obraz, ki ste jo predhodno naredile iz čokolade. Čokolada bo kožo osvežila, ji podarila svež sijaj in poskrbela za nov val energije. Ste pripravljene?

Ste za čokolado?
Čokolada velja za sladko pregreho, ki si jo vsi radi privoščimo. Na telo ima ogromno pozitivnih učinkov, pa tudi slabih, saj povzroča hitro kopičenje kilogramov. Poznamo vrsto različnih čokolad, med drugim belo, mlečno in temno. Preberite, katera je za vaše telo najboljša izbira!

S čokolado proti prehladu
Prehlad, ki v zimskih dneh napade mnoge med nami, je nadležna tegoba, ki jo običajno blažimo z najrazličnejšimi sredstvi iz lekarne. Neka raziskava pa je pokazala, da simptome prehlada lahko blažimo tudi s čokolado. Izdelki, ki vsebujejo kakav, so namreč polni teobromina, sestavine, ki preganja znake prehlada.