vanilijeva

Kako pripraviti slavno Pavlovo torto?
Kdo je ta slavna torta Pavlova? Pavlova je sladica, priljubljena na Novi Zelandiji in v Avstraliji, vedno pogosteje pa se pripravlja tudi pri nas. Glede na sestavine se priprava sliši popolnoma enostavno, saj je torta narejena iz beljakov, ki se počasi pečejo v razmeroma hladni pečici. Torta Pavlova je torta, pri kateri jajčni beljaki ustvarijo žvečljivo-hrustljavo teksturo na vrhu, v notranjosti čaka mehka tekstura, robovi pa morajo biti povsem hrustljavi. To so tri popolnoma različne teksture v enem samem grižljaju.

Rižev puding
Okusno in enostavno pripravljen rižev puding, ki je kot sladica ali za zajtrk zelo priljubljen pri Špancih. Že sam vonj pričara Špancem objem doma in spomine na otroštvo.

Črno-bela torta
Naj se v vaši kuhinji za maškare ne znajdejo le krofi. Zelo preprosta torta je kot nalašč za razvajanje zahtevnih brbončic in za prijetno sladkanje.

Vanilijeva krema z jagodno kašo
Posladkajte se z vanilijevo kremo, prekrito z jagodno kašo!

Vanilijeva krema z jagodami
Posladkajte se s slastno vanilijevo kremo in sladkimi jagodami!