Zadovoljna.si
Frizure za ženske v 40. letu

Ženske frizure

Slovenski frizer razkriva, kako izbrati najboljše za vaše lase

Špela Zupan
11. 09. 2024 05.00
0

Čiste barve, minimalizem in zdravje las bodo prevladujoče smernice frizerskih trendov. V ospredju ostaja skrb za nego in obnovo las, zlasti po izpostavljenosti poletnemu soncu, morju in vetru. Nasvete za nego in pojasnila, kako prilagoditi modne smernice vašemu stilu, razkriva priznan frizer Tomaž Turk.

Lasje naj bodo zdravi in čisti, trende pa prilagodite teksturi las, lastnemu stilu in okusu, svetuje priznani frizer Tomaž Turk.
Lasje naj bodo zdravi in čisti, trende pa prilagodite teksturi las, lastnemu stilu in okusu, svetuje priznani frizer Tomaž Turk. FOTO: osebni arhiv

Jesenski čas je odličen za osvežitev las, ki so po poletni izpostavljenosti soncu, morju in vetru pogosto poškodovani, bolj suhi, krhki, brez leska in posvetljeni. Eden najbolj ustvarjalnih slovenskih frizerjev Tomaž Turk za povrnitev sijaja in zdravja priporoča uporabo preliva ali barvnih balzamov, ki ne le izboljšajo videz, temveč tudi obnovijo in navlažijo lase.

Koristni so tudi tretmaji za globinsko nego, ki so po posebej prilagojeni tipu las ter kot taki nudijo dodatno nego in zaščito pred zunanjimi vplivi, kot so megla, veter in dež. Dandanes je na voljo široka paleta kakovostnih izdelkov, ki so brez parabenov in sulfatov ter vsebujejo naravne sestavine, ki kar najbolje poskrbijo za zdravje las in so obenem prijazni okolju.

Čeprav je domača nega izjemno pomembna, pa dodatno obisk frizerskega salona po poletju prinese dolgotrajnejše koristi. Obnova las s profesionalnimi tretmaji ali osvežitev pričeske je odličen način za pripravo las na hladnejše, zimske mesece.

Eden najbolj prepoznavnih frizerjev tudi v Sloveniji
Preberi še
Eden najbolj prepoznavnih frizerjev tudi v Sloveniji

Jesenski trendi: vrnitev v devetdeseta

Kakšno pričesko pa izbrati? Jeseni se vračajo trendi iz konca osemdesetih in devetdesetih, ki stavijo na odločne linije in vsestranske frizure. Dolge, stopničaste pričeske, znane kot "wolf cut" ali "bundesliga", bodo priljubljene med ženskami, ki si želijo več prilagodljivosti pri oblikovanju.

Frizura - kreacija  Tomaž Turk - Trendi narekujejo krajše, elegantne frizure čistih barv.
Frizura - kreacija Tomaž Turk - Trendi narekujejo krajše, elegantne frizure čistih barv. FOTO: Mimi Antolovič

V ospredju bodo prav tako frizure z močnejšimi frufruji, kot so "curtain bangs", ki omogočajo številne prilagoditve glede na priložnost. Priljubljene bodo preproste spete pričeske, kot so cik-cak preče, dve kitki spredaj ali dve štrleči figici na vrhu glave, z dodatki, kot so barvne elastike, metuljčki in cvetje.

Zima v znamenju minimalizma in čistosti

Zima 2025 bo prinesla čistost in minimalizem. Prevladovale bodo krajše frizure z jasnimi linijami, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in izžarevajo eleganco. Krajše frizure bodo bolj z večplastnimi striženji ter močnimi in manj resastimi frufruji, kar bo ustvarjalo sodoben, svež videz. Striženja bodo bolj zahtevna, večstopenjska z nepovezanimi deli, podstriženji in čistimi oblikovanimi zaključki. Rihanna – ikona kratkih frizur – bo ostala vodilni zgled.

To je Sarajevčan, ki je navdušil Meg Ryan
Preberi še
To je Sarajevčan, ki je navdušil Meg Ryan
Nova modna ikona, ki je zamenjala Sienno Miller
Preberi še
Nova modna ikona, ki je zamenjala Sienno Miller

Barve bodo enotne in čiste. Trendi bodo sicer tudi večbarvne kombinacije, a bodo omejene na do tri barve in prevladovali bodo pastelni odtenki. "Lahko bodo tudi večbarvni deli do treh enotnih barv, denimo spredaj ena, zgornji del druga in spodaj tretja barva. Veliko bo tudi zelo pastelnih sanjavih tonov, kot so baby blue, baby rose in baby lavanda, ter odtenkov v barvah chili ginger ali blond pastelno z pridihom tartufa," je opisal Tomaž Turk.

Frizura - Tomaž Turk - Krajše frizure bodo z močnimi frufruji, kar bo ustvarjalo sodoben videz.
Frizura - Tomaž Turk - Krajše frizure bodo z močnimi frufruji, kar bo ustvarjalo sodoben videz. FOTO: Mimi Antolovič

Kako prilagoditi trende sebi?

Trendi predstavljajo smernice, ki jim ni nujno (do potankosti) slediti. Pomembno je, da je pričeska prvotno prilagojena tipu in teksturi las ter da se z njo dobro počutite. Kot pravi Tomaž Turk: "Najboljša frizura je tista, s katero imate najmanj dela, hkrati pa jo sprejmete kot svojo in začutite, da vam pristaja."

Modni trendi so torej lahko navdih, vendar jih je smiselno prilagoditi sebi, lastnim potrebam in edinstvenemu stilu. Namesto slepemu sledenju modnim smernicam raje poiščite in odkrivajte slog, ki ustreza vam. Ogromno je možnosti za preizkušanje novih stilov in zagotovo boste med široko paleto odkrili najboljšo pričesko zase.

Vodilo naj bo zdravje las, trendi pa naj bodo resnično prilagojeni vašemu stilu in osebnosti. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov boste lahko ostali zvesti sebi in obenem v koraku z najnovejšimi modnimi smernicami.

Mailing

Ženske frizure

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582