Kuhanje in odnos, na prvi pogled morda dve nepovezani stvari, v resnici pa gresta z roko v roki. Kako, se sprašujete? Kuhanje je aktivnost, ki vaju bo zbližala, vama dovoljuje, da sta kreativna, in bo utrdila vajin odnos. Ideja pripravljanja okusnega obroka z boljšo polovico se morda sliši zabavna le nekaterim, a verjemite, ko bosta enkrat to poskusila tudi sama, bo skupno kuhanje postalo vajin najljubši del dneva.
Par, ki kuha skupaj, ostane skupaj
Dejstvo je, da so kulinarične sposobnosti nekaj, kar privlači tako moške kot ženske. Ne skrbite, to ne pomeni, da se od vas pričakuje, da ste v kuhinji drugi Jamie Oliver, ampak šteje že dejstvo, da ste v kuhanje pripravljeni vložiti čas in trud. Zbliža vaju lahko že priprava nečesa tako preprostega, kot so špageti ali omleta. Kuhanje v dvoje pa ni le zabavno, ampak - sodeč po nedavni raziskavi - tudi terapevtsko. Izsledki raziskave, ki jo je izvedla spletna stran HelloFresh in v kateri je sodelovalo 485 moških in 522 žensk, so pokazali, da se kar 56 % sodelujočim kuhanje zdi terapevtsko. Pri tem ni pomembno, kaj kuhate, saj je pomirjujoče že samo preživljanje časa v kuhinji. To pa ni vse. Pari, ki skupaj kuhajo, imajo menda tudi bolj pestro spolno življenje in boljšo medsebojno komunikacijo, ki je, roko na srce, glavna sestavina vsake zveze. Medtem ko eden reže in drugi meša, imata čas za pogovor o vsem, kar se trenutno dogaja v vajinem življenju.
Uvertura v romantični večer
Seveda pa ne smemo pozabiti omeniti dejstva, da je kuhanje v dvoje odlična predigra. Zakaj? Ker pot do srca vodi skozi želodec in ker je to eden najboljših načinov, da nekomu izkažete svojo naklonjenost. Če še vedno oklevata nad idejo, da bi si danes zvečer vzela čas za romantično kuhanje v dvoje, smo pripravili recept za okusno večerjo, ki bo prepričal tudi najbolj skeptične.
Brancinov file s slastno limonino omako
Odlična kombinacija limone, Rama z maslom in pehtrana bo dodala tej prečudoviti ribi še dodaten okus, ki bo oživil vajine brbončice.
Sestavine:
• 500 g fileja brancina
• 0,5 dcl suhega belega vina
• 20 g Rama z maslom
• 2 vejici pehtrana
• ščepec soli
• ščepec belega popra
• polovica limone
Priprava: Pehtran operemo, osmukamo in zelo na drobno sesekljamo. Limono operemo in ji iztisnemo sok. V ponvi segrejemo Rama z maslom in popečemo ribje fileje po 3 minute na vsaki strani. Rahlo jih posolimo in popopramo, nato pa prilijemo vino in kuhamo še nadaljnjih 5 minut. Fileje odstranimo iz ponve in položimo na krožnik. V ponev dodamo še limonin sok, ščep soli in popra ter pehtran. Počasi kuhamo, da omaka zavre, nato odstavimo. Ribje fileje razporedimo na jedilne krožnike in jih prelijemo z omako. Še tople postrežemo.
Nasvet: Kot prilogo lahko pripravita pečen mladi krompir, ki gre odlično z okusom rožmarina in zeleno solato z vajinimi najljubšimi sezonskimi dodatki. Dober tek!
Okusna zveza
Nepogrešljiva sestavina romantične večerje je Rama z maslom, ki bo v edinstveni kombinaciji kakovostnih rastlinskih maščob in maslenega okusa navdušila vse ljubitelje masla in margarine. Je odličen mešani namaz z 22 % masla, ki vsebuje 70 % rastlinske in mlečne maščobe. Združuje najboljše, kar ponuja Rama, in tisto, kar imamo radi pri maslu. Je mehak, kremast namaz odličnega okusa, ki ga namažete na kos kruha, svežo žemljico ali rogljiček, takoj ko ga vzamete iz hladilnika. Odličen je kot dodatek vsem mesnim, ribjim ali zelenjavnim jedem. Lahko pa poiščete svojo kombinacijo okusov in priložnosti. Svojim brbončicam privoščite nekaj zares okusnega.
Ustvari vajino ljubezensko zgodbo!
Še pred romantično večerjo poskrbi za presenečenje drage/-ga in ustvari vajino ljubezensko zgodbo. Video na spletni strani www.rama.si ustvari v trenutku z vnosom vajinih imen, njeno ali njegovo očaranje pa bo trajalo ves večer.
Sponzorirana vsebina