Zadovoljna.si
Moda - krilo

Moda

V 90. letih so bila velika uspešnica, zdaj se vračajo

N. Č.
24. 10. 2024 05.00
0

Že nekaj časa je v trendu lahkotnejša različica maksi krila, toda sodeč po prihajajočih kolekcijah priznanih blagovnih znamk, bodo tople mesece zaznamovale precej ožje različice, v duhu modnega minimalizma 90. let prejšnjega stoletja.

Dolga oz. maksi krila, katerih silhueta prosto pada ob telesu, so se izkazala za velik trend pomladno-poletne sezone, zdaj pa v ospredje prihajajo bolj oprijete različice maksi kril, ki sledijo trendu iz 90. let prejšnjega stoletja. 

Primerjali so jo z Diano, zdaj pa se po njej zgleduje Meghan Markle
Preberi še
Primerjali so jo z Diano, zdaj pa se po njej zgleduje Meghan Markle

Takratnim stilskim ikonam, kot je Carolyn Bessette-Kennedy, je uspelo iz ozkega dolgega krila ustvariti kos, ki ga morate nujno imeti v svoji garderobi. Nosile so jih tudi druge znane osebnosti, kot sta Gwyneth Paltrow in Kate Moss. Tako so še bolj utrdile njihov status v modni industriji. 

Kravata ni več samo za moške
Preberi še
Kravata ni več samo za moške

Zlasti krila v nevtralnih barvah, kot so črna, siva ali bež, so bila v tistem času izjemno priljubljena, saj so ponujala enostavno kombiniranje z drugimi kosi garderobe, kot so preproste majice, topi ali pleteni puloverji.

Max Mara - teden mode Milano
Max Mara - teden mode MilanoFOTO: Profimedia
Znano, kdo greje posteljo princesi Kate
Preberi še
Znano, kdo greje posteljo princesi Kate

Vrača se moda iz 90. let prejšnjega stoletja

Moda iz 90. let prejšnjega stoletja se je v zadnjih letih znova vrnila v ospredje, z velikim poudarkom na preprostih, a elegantnih silhuetah. Med ključnimi kosi tega obdobja so ozka dolga maksi krila, ki so v 90. letih veljala za eno izmed najbolj ikoničnih oblačil, ki je združevala minimalistično estetiko s pridihom sofisticiranosti.

To je najbolj priljubljeno krilo letošnje jeseni
Preberi še
To je najbolj priljubljeno krilo letošnje jeseni

Kako jih nositi?

Pletene modele nosite s trdimi jaknami, ki ustvarjajo neustavljiv kontrast, ali s širokimi puloverji. Poleg klasičnih so na voljo nekoliko krajše različice teh hit kril iz 90. let, prilagojene potrebam sodobne ženske.

Leonie Hanne - moda
Leonie Hanne - modaFOTO: Profimedia
Mailing

Moda

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: tportal.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 629