Zadovoljna.si
Zimski plašči 2010/2011 - 7

Šoping

Plašč – trendi 2010/2011

S.O.
23. 10. 2010 17.28
0

Ste si že privoščile plašč, ki vas bo grel to zimo? Predstavljamo vam modne trende, ki so jih znana kreatorska imena zapovedala za ta nepogrešljiv kos ženske garderobe. Med izbiro popolnega plašča bodite pozorne na sestavo, uporabnost in kroj, v katerem se boste tudi dobro počutile.

Zimski plašči 2010/2011 - 3
Zimski plašči 2010/2011 - 3FOTO: Asos.com
Vojaški slog

Tudi letošnjo zimo bo plašč nosil pridih vojaških oblačil. Spremlja ga dvoredno zapenjanje, kjer so gumbi zelo opazni in v izstopajočih kovinskih odtenkih. Linije so pri omenjenem trendu največkrat stroge in ravne, žensko linijo lahko poudarja pas, ki je ponavadi rjave ali črne barve. Običajna dolžina se giblje okoli kolen. Med barvami prevladujejo mornarsko modra, vojaško zelena, rjava, siva in črna barva. Tovrsten plašč bo najboljše pristajal visokim, deškim postavam.

Zimski plašči 2010/2011 - 4
Zimski plašči 2010/2011 - 4FOTO: Asos.com
Podložena ramena in volančki

Plašč, ki ga krasijo napihnjena ramena in volančki, uvrščamo med romantične kose, saj kroj močno spominja na obdobje renesanse. Zaradi pridiha nostalgije je plašč primeren tudi za svečane in elegantne priložnosti ter službene obveznosti. Pristaja tako rekoč vsaki postavi, če pravilno izberemo njegovo dolžino in del, ki ga krasijo romantični oboki. Ženske, ki so v ramenih nekoliko širše, naj se izogibajo še dodatno ojačanim rokavom, ki so primerni za nižje in deške postave. Najboljša izbira so volančki, nameščeni na zadnji razporek, ki si ga lahko privoščijo tiste z ravno zadnjico, ter ob gumbih in vratu, ki pristaja vsem postavam. Pri barvah se je v letošnjo paleto odtenkov vrnila rdeča.

Zimski plašči 2010/2011 - 5
Zimski plašči 2010/2011 - 5FOTO: Asos.com
Pepita vzorec

Črno-bela ali siva kombinacija osvaja tako modne navdušenke kot klasične ženske. Tako imenovani 'pepita vzorec' je zaradi nevtralnih odtenkov preprost za kombiniranje in neobčutljiv. Klasičen karo vzorec se večkrat pomeša z ribjo kostjo in pikami, zaradi svoje uporabnosti pa po njem lahko posežejo tako mlajše kot starejše sodobne ženske. Pepita vzorec je idealen, ko se odločate za nakup plašča, ki ga boste nosile več sezon. Nekoliko bolj trendi izvedbe so okrašene z zadrgo, medtem ko še vedno kraljujejo opazni gumbi in pasovi. Vzorec si lahko privoščijo prav vse ženske, ne glede na velikost ali obliko postave.

Zimski plašči 2010/2011 - 6
Zimski plašči 2010/2011 - 6FOTO: Asos.com
Asimetrija

Največje modne navdušenke bodo to zimo posegle po asimetriji. Zanimivi ovratniki in stranice, veliki gumbi, obrobe ter podloge. Asimetrija združuje različne trende in barve, ki jih običajno ne bi nosili na enem oblačilu, vendar so povezani kot umetnost. Tovrsten plašč zaradi svoje opaznosti ne bo potreboval opaznih modnih dodatkov.

Zimski plašči 2010/2011 - 7
Zimski plašči 2010/2011 - 7FOTO: Asos.com

Puhovke in podaljšane bunde

Še vedno zelo modne, tople in uporabne so podaljšane bunde, ki jih tudi letos krasijo svetleči materiali, kot je lak. Postale so športno-eleganten primer ulične mode, saj se z različno izbiro oblačil hitro transformirajo. Ključni člen pri izbiri primerne puhovke je prešitost. Balončkasto prešite in močno svetleče kroje si lahko privoščijo ženske brez oblin, če pa boste posegli po zlati sredini vam puhovka lahko služi kot prijetno in večnamensko oblačilo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561