Zadovoljna.si
image (28)

Moda

To je barva leta 2018!

J.V.
12. 12. 2017 07.59
0

Vsako leto inštitut Pantone izbere najbolj priljubljeno barvo leta. Tako je že vse od leta 1999 in tudi letos so izbrali hit barvo leta 2018, ki je ultra vijolična. In čeprav morda ne gre za najbolj trendi barvo, modna industrija vedno upošteva njihovo izbiro, kar pomeni, da bomo ko v prihajajočih mesecih znova nosile več vijolične!

Da smo navdušeni nad barvo leto 2018, ki so jo tudi letos izbrali v inštitut Pantone, ni bilo težko uganiti. Konec koncev, je to tudi barva Zadovoljne, v prihajajočih mesecih pa bo vijolična tudi barva, ki bo razbila monotonost naše garderobe. Točno ime barve leta 2018 je 'ultra vijolična', pri Pantone pa so jo opisali kot 'dramatično, provokativno in skrivnostno vijolično', ki so jo izbrali, ker spodbuja izvirnost, genialnost in vizionarsko razmišljanje. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gre za globok odtenek vijolične, prepričani pa smo, da bodo zelo priljubljeni tudi drugi odtenki vijolične. Ne glede na to, kateri odtenek boste izbrale ne boste zgrešile. Vijolična barva je namreč odlična izbira, če se odpravljate na zabavo, imate pomemben sestanek v službi ali pa se odpravljate na vroč zmenek, po vrhu tega je letos tudi modna barva. Pogrejete se lahko z mehkimi vijoličnimi plaščki ali se v najdaljšo noč podate v glamurozni vijolični obleki.

Elegantno, ekstravagantno ali preprosto

Torej naj bo mehak zimski plašč ali elegantna večerna obleka, vijolična barva vam bo vedno stala ob strani in ustregla vašim željam. Lahko vam je pri srcu eleganca, lahko ekstravaganca ali pa se najbolje počutite v "casual" oblačilih. Poskusite lahko tudi z različnimi materiali. Od satena, svile, do žameta. Svila in saten bosta poudarila vijolično eleganco in ustvarila bogat videz. V vijolični se boste počutili preprosto prava ženska, saj velja za eno izmed najbolj ženstvenih barv med vsemi.

Igra energij

Poleg tega pa vijolična velja tudi za barvo duhovnosti. Podpirala naj bi ravnovesje in odločnost. Vplivala naj bi na podzavest in jo zaradi te njene lastnosti uporabljajo mnogi terapevti pri zdravljenju energij in psiholoških težav. Pripisujejo ji moč, ki lahko ublaži bolečino. Je tudi zdravilna barva duha, ki krepi možgansko aktivnost. V čarodejstvu, na primer, uporabljajo vijolično pri ritualih, saj predstavlja tudi moč, uspeh, idealizem in psihično razodetje. Z oblačili različnih vijoličnih odtenkov boste tako burili in spodbujali domišljijo, navdihovali in motivirali za nenavadne ideje. Vsekakor vas bodo opazili.

Poskrbite za modne dodatke

Ne le oblačila v vijolični, tudi nakit in ostali modni dodatki, kot so torbice, pasovi, bodo polepšali že tako lep in ženstven videz. Poskusite s prstanom z vijoličnim kamnom, ogrlico z vijoličnim obeskom ali torbico in pasom v vijoličnih odtenkih, ki so seveda odlična izbira, če na sebi že nosite kakšen kos oblačila, ki se z dodatki harmonično dopolnjuje.

Za vas smo izbrali nekaj modnih kosov priljubljene barve, ki jih lahko nosite že sedaj. 

 

 

 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582