Energija za telo in duha
Preprosta maska, ki jo lahko izdelamo iz sestavin, ki jih najdemo v domačem hladilniku, bo navdušila predvsem ljubitelje kave in čokoladnih napitkov, največjo korist pa bo od opisane maske imela naša koža. Ta bo po uporabi bolj mehka, navlažena in prijetnejša na otip. Masko sestavimo na podlagi tipa kože – za mastno kožo dodamo limonin sok, za občutljivo ali suho kožo med, smetano in jogurt.
Potrebujemo: 4 čajne žlice fino mlete kave, 4 čajne žlice pravega kakava, 2 žlici mleka/jogurta/smetane, 2 čajni žlički medu/limoninega soka
Sprva zmešamo kavo in kakav, nato dodamo mleko, jogurt ali smetano. Ker bo maska redkejša, če jo bomo pripravili z mlekom, ji je priporočljivo dodati še nastrgan korenček ali spasirano banano, ki bo poskrbela za gostejšo teksturo same maske. Našteto sadje bo uspešno nadomestilo tudi jajce. Na koncu dodamo še med (da se bo lažje vmešal, ga pred uporabo segrejemo v mikrovalovni pečici) ali limonin sok – odvisno od tipa naše kože. Masko nanesemo na obraz, vrat in dekolte in pustimo učinkovati dobrih 20 minut.
Proti celulitu in vraščenim dlakam
Kavna zrna lahko uporabljamo tudi kot naraven piling, ki bo ob rednem ponavljanju odpravil vidni celulit. Koža bo po uporabi bolj gladka in napeta, kava pa naj bi poskrbela tudi za hitrejše obnavljanje in preprečevanje vraščenih dlak.
Potrebujemo: manjšo skodelico zrelih jagod, 2 žlici grobo zmletih kavnih zrnc
Anticelulitni piling
Jagode nasekljamo in pretlačimo z vilico, da dobimo tekočo teksturo. Dodamo še dve žlici grobih kavnih zrn, ki bodo nadomestile običajno uporabljeno sol in sladkor. Piling bo poleg omamnega vonja kave in sadja, ki je bogat vir antioksidantov, ti obnavljajo kožno povrhnjico, pripomogel tudi k zmanjšanju vidnega celulita. Vmasiramo ga na kritične predele vsak drugi dan in počakamo tri minute. Nato speremo s hladno vodo in kožo nahranimo s kremo proti celulitu.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV