Zadovoljna.si
image (28)

Moda

Marc Jacobs predstavil modne zapovedi za pomlad 2013

M.K.
07. 06. 2012 15.50
0

Marc Jacobs v svetu mode zagotovo velja za eno od imen, ki slovi po svoji drznosti in nepredvidljivosti. To se vedno znova kaže tudi v njegovih kolekcijah oblačil, saj so kreacije nenavadne, a veličastne in modne. Če je modni velikan lani po tednu mode v New Yorku ostal brez kolekcije za pomlad in poletje 2012 (oblačila naj bi bila po poročanju tujih virov ukradena med prevozom iz Pariza v London), pa je kolekcijo za pomlad 2013, ki jo je predstavil pred dnevi, gotovo bolje zavaroval. S čim nas bo priznan oblikovalec torej očaral naslednjo pomlad? S črtami, potiski in v veliki meri športnim slogom.

Sloviti modni oblikovalec Marc Jacobs je v svetu visoke mode znan kot specialist za ekstremno krojenje, čeprav se v njegovih kolekcijah vedno znova najdejo tudi klasični kosi oblačil. Vse to je videti tudi v njegovi novi kolekciji oblačil za pomlad 2013, ki jo je oblikovalec preprosto poimenoval Marc by Marc Jacobs Resort in nakazuje prve smernice, ki jih bo priznani kreator ubral naslednje leto. Čeprav kolekcija, kot vsaka do sedaj, na prvi pogled zgleda precej čudno, je večino kreacij dejansko možno nositi v vsakdanjem življenju. Res pa je, da je za vse to potrebnega kar precej poguma in drznosti.

Drzno, a nosljivo

Če podrobneje pogledamo fotografije kolekcije, nam hitro postane jasno, da so edino, kar je uporabno za dame, oblačila, saj so modri in roza lasni vložki in smešni ter neestetski čevlji preveč za še tako drzne posameznice. A če pogled osredotočimo na posamezne kose oblačil, lahko vidimo, da so precej nosljivi, polni svežine, mladostni in udobni. Na nas pa je, da te kose kombiniramo med seboj po našem okusu, saj je Jacobsova izbira (po pričakovanjih) mogoče malce preveč drzna. Ohlapni pleteni puloverji, črtasti topi in obleke, kombinezoni s skrajšanimi hlačnicami, ohlapne kratke hlače, ravni prehodni plašči na dvojno zapenjanje različnih dolžin in številni drugi kosi oblačil so paradni konji, na katere tokrat stavi drzen oblikovalec.

Modni dodatki in široka paleta barv

Jacobsova kolekcija je namenjena nekoliko nori, a stilsko dovršeni dami, katere domišljija nima meja. Njenim mislim je dana prosta pot, poleg tega pa premore dovolj samozavesti, da se v vsaki kreaciji počuti kot diva. Jacobs je veliko pozornosti tokrat namenil tudi modnim dodatkom in tako v kolekciji ne manjka šalov, okroglih sončnih očal, trakov, pasov, zapestnic in modnih torbic. Vse skupaj je dopolnjeno s pikicami, črtami in potiski, ki lepo poživijo celostno podobo. O barvni enovitosti ne moremo govoriti, saj težko rečemo, da katera izmed barv prevladuje. Veliko je rdeče, rjave, različnih odtenkov zelene in modre. Če na kolekcijo pogledamo kot na celoto, lahko sklenemo, da Jacobs tokrat morda igra na karto dejanske uporabnosti kreacij. Možnosti sta dve: ali mu morda malo zmanjkuje idej ali pa se je odločil prilagoditi aktualnim modnim trendom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604