Takšna juha pa je zelo cenjena tudi v svetu slavnih, saj nanjo prisegajo številne zvezdnice, ki dobro poznajo njene neverjetne učinke. Zvezdnici, kot sta Gwyneth Paltrow in Shaileene Woodley, si juho privoščita skoraj vsak dan, in če se sprašujete, zakaj bi ženske, ki imajo na dosegu roku drage kreme in vse možne lepotne tretmaje, prisegale na nekaj tako preprostega, kot je domača juha, je odgovor povsem preprost.
Juha z zelenjavo in kostmi je zelo zdrava, saj vsebuje številne minerale, hidrira telo, nas pogreje, ne vsebuje veliko kalorij, daje občutek sitosti in je lahko odličen zaveznik, kadar se želimo znebiti odvečnih kilogramov, koža je zaradi nje lepša, okrepi imunski sistem, izboljšuje prebavo in poveča vnos mineralov v telo. Edino pravilo, ki se ga je treba držati, je, da juhe ne solite preveč in da dodate veliko zelenjave in kosti. Kolagen, ki ga te vsebujejo, posebno telečje in kokošje, je sijajen način ohranjanja mladostnega videza, zaradi česar jo mnogi imenujejo naravni botoks. In kar je najboljše, strokovnjaki so dokazali, da ima juha, v kateri so se kuhale kosti, antibiotičen učinek, zaradi katerega bi si jo morali v času bolezni privoščiti čim večkrat.
Kako jo skuhati?
Seveda ima vsaka gospodinja svoj način priprave te tradicionalne jedi, mi vam predlagamo enega od njih. Da bo juhe dovolj za osem do deset krožnikov, potrebujete:
70 dag govejega stegna
40 dag rahle kosti
polovico manjšega paradižnika
polovico čebule
en večji ali dva manjša korenčka
80 g pora (beli del)
40 g gomolja zelene
šopek peteršilja (približno 10 g)
čajna žlička posušenega timijana
žlica sušene žafranike
3 l vode
sol
Recept za okusno domačo kokošjo juho najdeš TUKAJ!
Priprava:
V vodo damo korenček, zeleno, por, paradižnik, meso in kosti. Nato v juho dodamo popečeno čebulo, timijan in žafraniko. Pustimo, da juha zavre, nato znižamo temperaturo in poberemo z žlico peno, ki se je nabrala. Dolijemo pol decilitra mrzle vode.
Juho nato pustimo, da se počasi kuha, občasno ji lahko prilivamo mrzlo vodo. Nekje na polovici kuhanja jo solimo po okusu. Juha naj se kuha vsaj tri ure. Na koncu solimo, če se nam zdi, da juha ni dovolj slana.
Če se nam ne mudi, je najbolje juho ohladiti in jo ohlajeno postaviti v hladilnik. Tako bomo lahko pobrali strjeno maščobo in naša juha ne bo več tako mastna.
KOMENTARJI (9)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV