Zadovoljna.si
Televizija ima potencialen vpliv na povečanje pozornosti na pomembne teme, kot so na primer gospodarska in socialna vprašanja, piše na uradni spletni strani svetovnega dne televizije.

Novice

21. november - svetovni dan televizije

STA
21. 11. 2012 11.45
0

Na današnji dan se obeležuje svetovni dan televizije. Generalna skupščina Združenih narodov je razglasila 21. november za svetovni dan televizije s ciljem poudariti vse večji vpliv, ki ga ima televizija na procese odločanja s tem, ko pred oči svetovne javnosti prinaša informacije o konfliktih in varnosti.

Televizija ima potencialen vpliv na povečanje pozornosti na pomembne teme, kot so na primer gospodarska in socialna vprašanja, piše na uradni spletni strani svetovnega dne televizije.
Televizija ima potencialen vpliv na povečanje pozornosti na pomembne teme, kot so na primer gospodarska in socialna vprašanja, piše na uradni spletni strani svetovnega dne televizije.FOTO: iStockphoto

Svetovni dan televizije ni toliko namenjen slavljenju televizije kot orodja oziroma naprave, temveč predvsem njenemu vplivu na družbo. Televizija s svojo izobraževalno, informativno in zabaviščno vlogo na različne načine vpliva na javno mnenje in življenje posameznika.

Združeni narodi so 21. november razglasili za svetovni dan televizije z resolucijo, sprejeto decembra leta 1996. Za 21. november so se odločili, ker so 21. in 22. novembra 1996 izvedli prvi svetovni forum o televiziji, na kateri so vodilni predstavniki iz televizijskega sveta razpravljali o naraščajočem pomenu televizije v današnjem spreminjajočem se svetu.

Po podatkih državnega statističnega urada so opazovane televizijske organizacije v Sloveniji v letu 2011 prikazale 61 televizijskih programov, od tega 23 programov s posebnim statusom in 38 programov brez posebnega statusa.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561