Zadovoljna.si
image (28)

Novice

25 kg lažja, nasmejana in znova samska

Z.M.
29. 06. 2011 09.45
10

Angleška komičarka Dawn French je nekoč dejala, da obstajata dve vrsti žensk: tiste, ki jedo čokolado, in tiste, ki so neizprosne 'prasice'. Slednje se je nanašalo na suhice, kar Dawn nikoli ni bila. Zagovarjala je svojo navado uživanja čipsa in sladic, zdaj pa se je očitno odločila, da se poslovi od prekomerne teže in začne živeti bolj zdravo. V zadnjih mesecih je izgubila 25 kilogramov, se po 25 letih ločila od moža in nasmejana uživa samsko življenje.

53-letna Dawn French je vedno veljala za zabavno zvezdnico, ki jo je večina spoznala prek vloge ženske duhovnice Geraldine Granger v komični nadaljevanki Vicar of Dibley – Vikarka iz Dibleyja.

Za svojimi šalami je skrivala nezadovoljstvo s svojim videzom, po skoraj 30 letih pa se je odločila, da je čas, da spremeni svoj življenjski stil. S svojega jedilnika je črtala čips in ga zamenjala s solato, tudi ostale sladice si privošči le redko. Odločena je, da bo odslej živela zdravo, premišljuje celo o obisku pilates vadbe. Do sedaj je izgubila 25 kilogramov, a se ne misli zadovoljiti s tem.

Nikoli osamljena
Lani oktobra se je po 25 letih ločila od svojega moža Lennyja Henryja, s katerim imata 19-letno posvojeno hčer Billie, in nasmejana kar ne more prehvaliti samskega stanu. "Samski stan je super. Skoraj nikoli nisem sama, družbo mi dela hči, imam tudi veliko prijateljev, občasno hodim celo na zmenke, če se jim lahko tako reče,“ je novinarki revije Woman razložila Dawn in dodala, da dobiva kar nekaj ponudb.

Veliko časa preživlja tudi s svojo prijateljico, prav tako komičarko Jennifer Saunders (nam znano iz serije Absolutely Fabolous), ki se trenutno bori z rakom. "Uživam, jem zdravo in skrbim zase,“ pravi 53-letnica, ki je v zadnjem letu obrnila kar nekaj svežih listov v knjigi svojega življenja.

Ena najbolj priljubljenih britanskih komičark
Dawn French je bila rojena v Walesu leta 1957, na sceni pa je že vse od leta 1981. Ljudem se je najbolj prikupila kot vikarka v nadaljevanki Vikarka iz Dibleyja, za vlogo duhovnice Gerladine Granger pa je bila kar šestkrat nominirana za nagrado BAFTA. Poleg televizije je igralka aktivna tudi v gledališču in v dobrodelnosti. Na različnih dobrodelnih avkcijah je s tem, da je poljubljala znane igralce, kot so Johnny Depp, Hugh Grant, George Clooney in Brad Pitt, združila prijetno s koristnim in zbrala na tisoče funtov za otroke. Leta 1984 se je poročila s komikom Lennyjem Harryjem, s katerim sta posvojila temnopolto deklico Billie, ki ima danes 19 let. Dawn je bila zaradi svoje postave več let zagovornica žensk z oblinami, kar pa se bo verjetno zdaj, ko je shujšala za četrtino svoje teže, spremenilo.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 625