Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Učiteljica obtožena spolne zlorabe 15-letne učenke

Z.N.
24. 07. 2011 17.09
0

Med letoma 2005 in 2006 naj bi imela 38-letna učiteljica Suzanne Harrison razmerje s takrat komaj 15-letno učenko. Obtožena je zlorabe položaja in spolnega napada na mladoletno osebo, zagovarjati pa se bo morala kar na vrhovnem sodišču.

38-letna učiteljica Suzanne Harrison naj bi imela s 15-letno učenko razmerje, medtem ko je poučevala na šoli v Suffolku. Službo je nato zamenjala in se zaposlila na šoli v Ipswichu, kjer poučuje geografijo in je vodja programa za razvoj, a so jo zdaj suspendirali. 8. julija so jo aretirali zaradi domnevne zlorabe položaja, spolne zlorabe osebe v podrejenem položaju in spolnega napada na otroka. Točko obtožnice, v kateri je pisalo, da naj bi imela Harrisonova s 15-letnico spolni odnos, ki je vključeval penetracijo, so črtali.

Na zaslišanje, ki je bilo 20. julija, je prišla v spremstvu odvetnika Hugha Rowlanda, samo zaslišanje pa naj bi po poročanju britanskih medijev trajalo manj kot pet minut. Sodnik David Cooper je po zaslišanju dejal, da primer zaradi resnosti obtožb predaja vrhovnemu sodišču. "Odločanje o zadevi bom prepustil vrhovnemu sodišču v Ipswitchu, predhodno zaslišanje pa bo 28. julija." Sojenje naj bi se začelo decembra letos ali najkasneje v začetku prihodnjega leta.

Učiteljica naj bi se med letoma 2005 in 2006 večkrat sestala s takrat komaj 15-letno učenko. Njen oče obtožb ni želel komentirati, predstavnik šole, na kateri je Harrisonova nazadnje delala, pa je sporočil: "Potrdim lahko le, da smo eno osebo odpustili 8. julija 2011, ko so nas obvestili, da je obtožena zaradi domnevnega incidenta, ki naj bi se zgodil leta 2005." Obtožb Harrisonova ni želela komentirati.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561