Zadovoljna.si
Botoks omrtviči obrazne mišice.

Novice

Botoks preprečuje zaznavanje čustev

Z. T.
01. 05. 2011 12.32
0

Injekcije botoksa izbrišejo gube in druge znake staranja z obraza. A hkrati lahko ta kozmetični postopek onemogoča sposobnost posameznika, da razbere čustva nekega drugega posameznika, je pokazala študija.

Raziskovalci Univerze Southern California in Univerze Duke so ugotovili, da so ženske, ki so podvržene tretmajem z botokosom, manj pozorne pri zaznavanju izražanja čustev, kot so strah, skrb, veselje in žalost, na obrazih drugih. David Neal, vodja raziskave, pravi, da je botoks, ki omrtvi obrazne mišice v neposredni bližini mesta, kjer je bil botoks vbrizgan, negativno vplival na sposobnost osebe, da je razbrala čustveno stanje neke druge osebe. Gre za to, da ljudje zaznavamo čustva drugih tudi tako, da deloma z obrazno mimiko oponašamo izraze na obrazu drugih.

''Z mimiko dobiš vpogled v čustveni svet druge osebe,'' dodaja Neal. Do ugotovite so prišli tako, da so primerjali dve skupini žensk – tiste, ki so dobile botoks, in tiste, ki so na obraz dobile poseben gel, ki je še poudaril izraze na obrazu. Tiste, ki so imele na obrazu gel, so veliko bolje zaznavale čustvena stanja drugih.

Botoks omrtviči obrazne mišice.
Botoks omrtviči obrazne mišice.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561