Zadovoljna.si
David Beckham lažne novice ni želel komentirati.

Novice

David Beckham naj bi umrl v prometni nesreči v ZDA

Z.C.
25. 09. 2011 16.40
33

Po Hilary Duff in nekaterih drugih slavnih osebnostih so si neznanci privoščili bizarno potegavščino tudi na račun Davida Beckhama. Na internetu je začela krožiti novica, da je britanski nogometni zvezdnik umrl v prometni nesreči. Lažno vest je objavil Global Associated News, potem pa se je informacija začela širiti kot virus in številne Beckhamove oboževalce spravila v obup.

David Beckham lažne novice ni želel komentirati.
David Beckham lažne novice ni želel komentirati.FOTO: Reuters
Lažno novico o smrti Davida Beckhama so si izmislili na spletni strani "Fake a Wish", na kateri lahko uporabniki izberejo slavno osebnost, ki je ne marajo, in ustvarijo lažne novice o njeni smrti, ki nato začnejo krožiti po spletu. Tovrstne potegavščine zagotovo niso niti najmanj prijetne za ljudi, ki jih zadevajo, in za njihove družine ter prijatelje. V Beckhamovem primeru so zapisali, da je nogometaš umrl v prometni nesreči, ki jo je zakrivil sam.
Jackie Chan naj bi umrl zaradi srčnega zastoja.
Jackie Chan naj bi umrl zaradi srčnega zastoja. FOTO: Reuters

Nesreča naj bi se zgodila na eni najdaljših cest v ZDA, na Interstate 80, in čeprav je na tej cesti omejitev hitrosti 90 km/uro, naj bi vozil 150 km/uro.Vozil naj bi prijateljev avtomobil, izgubil nadzor nad vozilom in se večkrat prevrnil.

Bizarne podrobnosti

Avtor lažne vesti je tudi napisal, da že pripravljajo pogreb, krsta pa naj bi bila zaradi hudih poškodb, ki naj bi jih nogometaš utrpel med nesrečo, zaprta. Grozljive podrobnosti, ob branju katerih se človeku kar naježi koža, so spravile v obup marsikaterega Beckhamovega oboževalca. Vse dvome o svoji smrt je razblinil kar Beckham sam, saj se je le nekaj ur po objavi bizarne novice pojavil na nogometnem igrišču v Kostariki, kjer se je Galaxy pomeril z moštvom Alajuelense.

Beckham ni edini

Marca letos si je neznanec grdo privoščil tudi legendarnega Jackieja Chana. 56-letni zvezdnik naj bi umrl zaradi srčnega zastoja, kar seveda ni bilo res. Nekateri mediji, ki so laži nasedli, so celo poročali: "Iz losangeleške bolnišnice so sporočili, da je Jackie Chan umrl. Legendarni hongkonški igralec, ki je nastopil že v več kot 100 filmih, je umrl zaradi srčnega zastoja." Žalost ob njegovi smrti naj bi po besedah nekega vira izrazila tudi predsednik ZDA Barack Obama in Will Smith. Beckham in Chan nista edina zvezdnika, ki so ju lažno razglasili za mrtva. Žrtve podobnih potegavščin so bili tudi Justin Bieber, Tom Cruise, Russell Crowe, Pamela Anderson in Johnny Depp. Novica o smrti junaka filmov Pirati s Karibov je krožila predvsem na Twitterju, objavil pa naj bi jo celo CNN.  

Deppovi oboževalci naj bi celo odprli posebno stran "RIP Johnny Depp".
Deppovi oboževalci naj bi celo odprli posebno stran "RIP Johnny Depp".FOTO: Reuters

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604