Zadovoljna.si
Michael in Corinna

Novice

Doletela jih je hujša usoda kot legendarnega Schumija!

U.S.
24. 01. 2014 11.03
26

Nekdanji svetovni prvak formule 1 Michael Schumacher je po nesreči na smučišču v Meribelu še vedno v umetni komi. Informacije iz bolnišnice v Grenoblu, kjer sedemkratnega svetovnega prvaka zdravijo, so skope. Poškodbe glave in možganov so hude. Kako hude, bo pokazal čas. Najhujše napovedi so, da se nikoli več ne bo prebudil, so mnenja nekateri zdravniki, ki so o zdravstvenem stanju nekdanjega dirkača dobro obveščeni. Zvezdniku ob strani ves čas stoji družina, dobre želje po hitrem okrevanju pa še vedno prihajajo iz vsega sveta.

Schumacherjeva žena Corinna še vedno upa, da se bo na koncu vse dobro končalo.
Schumacherjeva žena Corinna še vedno upa, da se bo na koncu vse dobro končalo.FOTO: Reuters

Nesreča, ki se je zgodila na smučišču Meribel v francoskih Alpah in v kateri je hude poškodbe utrpel večkratni svetovni prvak Michael Schumacher je pretresla svet formule 1, dirkaško sceno, pa tudi športni svet nasploh.

Ob tem so se mediji spomnili še nekaterih drugih zvezdnikov, ki jih je v preteklosti že doletela huda smučarska nesreča in zaradi katere so kasneje celo izgubili življenje.

Po enem letu kome je bitko za življenje izgubil tudi nizozemski princ.
Po enem letu kome je bitko za življenje izgubil tudi nizozemski princ. FOTO: Reuters

V preteklem letu je smučanje že terjalo svoj krvavi davek. Nizozemski princ Johan Friso je tragično preminul po enem letu kome, v kateri je bil vse od februarja 2012, ko se je poškodoval v avstrijskih alpah. Usodno poškodbo mu je povzročil snežni plaz, ki ga je zajel in pod katerim je bil ujet okoli 20 minut.

Igralka Natasha Richardson, žena zvezdnika Liama Neesona, se je smrtno ponesrečila med smučanjem v kanadskem Mont-Tremblantu. Čeprav se je sprva zdelo, da poškodbe niso prehude, odklonila naj bi celo zdravniško pomoč, se je kasneje izkazalo, da je imela zvezdnica hude možganske krvavitve. Nemudoma so ji nudili primerno zdravstveno oskrbo, a so bile posledice poškodbe zanjo žal že prehude.

Smučanje je tisti šport, ki ga bo vedno z grenkim priokusom spremljala pevka Cher. Pred leti se je namreč med smučanjem v Nevadi hudo poškodoval njen nekdanji mož Sonny Bono, ki je med 'divjanjem' po belih strminah z glavo trčil v drevo. Umrl je star 62 let.

Leta 2009 se je svet poslovil od Natashe Richardson.
Leta 2009 se je svet poslovil od Natashe Richardson. FOTO: Reuters

Povsem enaka usoda je doletela tudi 39-letnega Michael Kennedyja, sina umorjenega senatorja Roberta F. Kennedyja, ki je prav tako med vijuganjem po smučišču v Aspnu nenadoma priletel v drevo in podlegel hudim poškodbam glave. Nesreča se je zgodila na silvestrovo.

Med tekmo za svetovni pokal v alpskem smučanju pa se je tragično poškodovala tudi smučarka Ulrike Maier, ki je leta 1994 na progi v Garmisch-Partenkirchenu nesrečno padla. Poškodbe so bile za tekmovalko, ki je v svoji karieri 21-krat stala na stopničkah, prehude. Umrla je malo pred pričetkom zimskih olimpijskih iger.

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561