Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Elena, še ena žrtev anoreksije

Z.N.
06. 07. 2012 15.20
51

20-letna Elena si je od začetka najstniških let želela manekensko postavo. Postala je obsedena s svojim telesom, hrane se ni hotela niti dotakniti več. Preden se je zavedela, je zapadla v začaran krog anoreksije. Odšla je na zdravljenje, a je bilo breme očitno preveliko … Poglejte fotogalerijo!

V primeru, da trpite za motnjami hranjenja, se obrnite na Enoto za motnje hranjenja (EMH), ki deluje v okviru Psihiatrične klinike Ljubljana, na Kliničnem oddelku za mentalno zdravje v Ljubljani na Zaloški 29 (tel. št. 01/5874 900) in je specializirana za obravnavo motenj hranjenja pacientk in pacientov, ki so stari več kot 17 let. Otroke do 15. leta starosti bolnišnično obravnavajo na Pediatrični kliniki v Ljubljani na Pedopsihiatričnem oddelku, mladostnike med 15. in 17. letom pa na Enoti za adolescentno psihiatrijo, ki je, tako kot EMH, del Psihiatrične klinike v Ljubljani.

Po domnevno uspešni rehabilitaciji so 20-letno Eleno, ki naj bi bila v nekoliko boljšem fizičnem stanju, iz bolnišnice odpustili domov. Le nekaj ur kasneje, medtem ko naj bi starša počivala, naj bi k oknu postavila stol, stopila nanj in se pognala skozi odprto okno 7. nadstropja, v katerem je živela. Kljub temu da so reševalci hitro prispeli na kraj dogodka, ji niso mogli pomagati.

Kot poročajo italijanski mediji, so se pri Eleni motnje hranjenja začele v najstniških letih, ko si je želela popolno postavo, tako, kakršno imajo manekenke. Postala je obsedena s hrano, jo zavračala, nato pa je zapadla še v depresijo. Nikakor se ni mogla sprijazniti s svojim telesom. Ko so ji zadeve popolnoma ušle izpod nadzora, je odšla na zdravljenje na kliniko, kjer se je zdravila nekaj mesecev in kot poročajo italijanski mediji, naj bi se pred časom že počutila bolje. Imela naj bi kar nekaj novih interesnih dejavnosti – zanimali se je za umetnost in kulturo, želela pa naj bi si tudi imeti resnega partnerja, ki bi ji vračal ljubezen. Po zadnjem ciklusu zdravljenja naj bi, kot še dodajajo, znova zapadla v hudo stisko. Zdravniško osebje je menilo, da se ji je stanje vseeno izboljšalo in odpustili so jo domov, a očitno dekle še ni bilo sposobno življenja v domačem okolju. Telesno si je namreč sicer nekoliko opomogla, psihično pa ne. Glede na nedavno opravljene raziskave je samomor med osebami, ki trpijo za anoreksijo, zelo pogost vzrok smrti.
 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577