Zadovoljna.si
Facebook

Novice

Facebook proti 700 milijonom uporabnikov

STA
14. 06. 2011 12.01
0

Spletna socialna mreža Facebook se približuje 700 milijonom uporabnikov, vendar pa se rast števila uporabnikov upočasnjuje. Pa ne samo to, v ZDA in Kanadi je Facebook maja celo izgubil nekaj uporabnikov, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisala spletna stran Inside Facebook.

Socialno omrežje je osvojilo svet.
Socialno omrežje je osvojilo svet.FOTO: Facebook
Facebook je imel v začetku junija že 687 milijonov uporabnikov, je zapisal Inside Facebook, ki spremlja razvoj in trende v ameriški spletni socialni mreži. Sam Facebook redno ne objavlja podatkov o številu uporabnikov, temveč jih objavi le ob pomembnih mejnikih – denimo julija lani, ko je presegel število 500 milijonov uporabnikov.

Inside Facebook sicer ugotavlja, da je bila skupna rast Facebooka že drugi mesec zapored nižja od običajne, kar je po njihovih navedbah nenavadno. Facebook je maja pridobil 11,8 milijona uporabnikov, aprila pa 13,9 milijona, medtem ko je v predhodnih mesecih običajno pridobil po 20 milijonov novih uporabnikov.

Pogled po posameznih državah pa pokaže, da se je število uporabnikov v ZDA maja na skupni ravni zmanjšalo za šest milijonov, na 149,4 milijona. V Kanadi pa se je njihovo število zmanjšalo za 1,52 milijona, na 16,6 milijona. Padce za več kot 100.000 uporabnikov so zabeležili tudi v Veliki Britaniji, na Norveškem in v Rusiji.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604