Zadovoljna.si
John Galliano

Novice

Gallianu pogojna kazen 6.000 evrov

STA
09. 09. 2011 12.00
1

Francosko sodišče je nekdanjemu oblikovalcu modne hiše Christian Dior Johnu Gallianu zaradi antisemitskega govora izreklo pogojno denarno kazen v višini 6.000 evrov, poročajo tuje tiskovne agencije. Že februarja pa je Galliana eden od dveh incidentov, zaradi katerih je pristal na sodišču, stal službe pri Diorju.

John Galliano
John GallianoFOTO: Reuters

John Galliano je moral sesti na zatožno klop zaradi incidenta v baru La Perle v pariški judovski četrti. V pijanem stanju je namreč oktobra 2010 in nato še februarja letos grdo zmerjal obiskovalce bara, pri čemer so bile njegove izjave očitno protijudovske. Eno od obiskovalk je Galliano na primer označil za "umazano Židinjo".

Kmalu po februarskem incidentu, po katerem je Galliana pridržala policija, je po svetovnem spletu začel krožiti še posnetek, na katerem oblikovalec v pijanem stanju drugi skupini obiskovalcev La Perle zatrjuje, da ima rad Hitlerja, kar ga je stalo službe pri Diorju.

Junija se je Galliano zaradi incidentov moral zagovarjati pred sodiščem, v svojo obrambo pa je dejal, da ni antisemit, da se izrečenih besed ne spominja in da trpi za trojno odvisnostjo, in sicer od alkohola, uspaval in pomirjeval, kar pa ga ni rešilo pred kaznijo.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561