Zadovoljna.si
Elvis Presley je umrl leta 1977 zaradi srčnega napada, ki je bil posledica nezmernega načina življenja.

Novice

Grobnica Elvisa Presleyja na dražbi

STA
29. 05. 2012 08.46
1

Dražilec predmetov znanih osebnosti Darren Julien bo 23. junija na dražbi, naslovljeni "Music Icons" (Glasbene ikone), ponudil grobnico Elvisa Presleyja. Tisti, ki bo ponudil najvišji znesek, bo sebi oziroma kateremu od svojih bližnjih zagotovil mesto v grobnici kralja rock'n'rolla, ki je sicer prazna od leta 1977. Presleyjeva grobnica se nahaja v mavzoleju iz granita in marmorja. Mavzolej stoji na pokopališču Forest Hill v Memphisu.

Elvis Presley je umrl leta 1977 zaradi srčnega napada, ki je bil posledica nezmernega načina življenja.
Elvis Presley je umrl leta 1977 zaradi srčnega napada, ki je bil posledica nezmernega načina življenja.FOTO: Reuters

Elvisa Presleyja, kralja rock'n'rolla, so po smrti 16. avgusta 1977 položili v grobnico poleg matere Gladys. Dva meseca pozneje pa so njuni krsti prestavili v grob na Presleyjevem posestvu Graceland, ki še danes velja za svetišče milijonov oboževalcev legendarnega glasbenika. Tisti, ki bo ponudil najvišji znesek, si bo poleg grobnice zagotovil še spominsko gravuro nad grobom in uporabo bližnje kapelice za potrebe pokopa. Prevoz do poslednjega počivališča in ostale pogrebne stroške pa bo moral nositi sam oziroma njegovi bližnji.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604