Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Jimmy Choo ima novega lastnika

S.O.
24. 05. 2011 13.00
0

Modno znamko Jimmy Choo je pred kratkim kupilo nemško podjetje Labelux GmbH, ki ima pod svojim okriljem že švicarskega čevljarja, zlatarja in modno hišo Derek Lam. Nakup je posledica gospodarske krize, ki je med drugim močno prizadela tudi modno industrijo.

Nov lastnik je Nemec

Po zadnjih podatkih je bil nakup svetovno znanega podjetja Jimmy Choo ocenjen na 850 milijonov dolarjev, nemški mogotec pa je že tretji lastnik. Glede na pretekle poslovne rezultate – znamka Jimmy Choo je do danes še vsakemu lastniku prinesla dobiček, je optimističen tudi vodilni mož Labeluxa Reinhard Mieck, ki meni, da bo svetovna razpoznavnost znamke njegovemu podjetju prinesla sinergijo in rast.

Svetovna razpoznavnost po zaslugi serije Seks v mestu

Modna znamka Jimmy Choo Ltd. Je bila ustanovljena leta 1996 v Londonu. Predsednica Tamara Mellon in glavni oblikovalec obutve Jimmy Choo sta svetovno razpoznavnost dosegla s serijo Seks v mestu, ki je imela velik vpliv na modne trende in splošno priljubljenost različnih prestižnih modnih znamk. Čevlji Jimmy Choo so postali zaščitni znak glavnega lika Carrie Bradshaw, vse dokler se na njenih nogah niso znašli rdeči podplati Christiana Louboutina, ki so pomenili konec še kako vplivnega sodelovanja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604