Zadovoljna.si
Kate je obljubila, da bo Williama "ljubila, tolažila, spoštovala in podpirala".

Novice

Kate in William dahnila usodni da

STA
29. 04. 2011 16.00
1

Princ William in Kate Middleton sta danes v Westminstrski opatiji dahnila usodni da. Najprej sta si izmenjala poročne zaobljube, canterburyjski nadškof in poglavar Anglikanske cerkve Rowan Williams pa ju je zatem razglasil za moža in ženo.

Kate je obljubila, da bo Williama "ljubila, tolažila, spoštovala in podpirala".
Kate je obljubila, da bo Williama "ljubila, tolažila, spoštovala in podpirala".FOTO: Reuters

Kate in William sta si težko pričakovane poročne zaobljube izmenjala pred okoli 1900 gosti v Westminstrski opatiji. Na ulicah Londona se je ob tej priložnosti zbralo okoli milijon ljudi, okoli dve milijardi pa naj bi obred spremljali prek televizijskih zaslonov po vsem svetu.

Kate je Williamu v poročni zaobljubi obljubila, da ga bo "ljubila, tolažila, spoštovala in podpirala", izpustila pa je obljubo, da ga bo "ubogala". William je Kate nadel poročni prstan, medtem ko ga sam ne bo nosil.

Po dobro uro trajajočem obredu, ki se je začel ob 12. uri po srednjeevropskem času, sta mladoporočenca zbrano množico pozdravila iz odprte kočije, ki se je v sprevodu popeljala do Buckinghamske palače.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561