Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Katera jo je zopet razkazovala na igrišču?

Z.M.
27. 06. 2011 12.37
6

Teniški turnir v Wimbledonu je vedno veljal za enega najbolj prestižnih športnih tekmovanj v tem športu, vsako leto pa predvsem tekmovalke poskrbijo tudi za drugačno animacijo moških gledalcev. Rusinja Marija Šarapova si je med zmagovanjem na igrišču popravila krilo in odkrila svojo zadnjico. Fotografu trenutek seveda ni ušel!

Šarapova je občinstvo v Wimbledonu navdušila s svojimi močnimi udarci, tisti, ki tenis spremljajo predvsem zaradi brhkih športnic, pa so se razživeli, ko je svetlolaska za sekundo zaradi nepazljivosti razgalila svojo zadnjo plat.

S tem je poustvarila trenutek, ki ga je fotograf Martin Elliot  na Univerzi v Birminghamu za poster posnel leta 1976. Na njem je bilo njegovo takrat 18-letno dekle Fiona Butler, ki je zadnjico pokazalo, ko se je veter poigral z njenim ultrakratkim krilom in odkril, da manekenka spodaj ne nosi nič.

Poster postal prodajni hit

Poster je bil prvič objavljen leta 1977 na koledarju Athena, istega leta je angleška tenisačica Virginia Wade zmagala v Wimbledonu. Po vsem svetu so prodali približno dva milijona kopij tega posterja, Fiona pa ni dobila prav nobenega odstotka od dobička.

Fotograf Elliott je umrl lani, Butlerjeva pa trenutno živi v Worcestershiru.

Zapeljiva zadnja plat in suverena igra

Šarapovi je kultni trenutek uspelo obuditi, a na srečo je za tekmo oblekla spodnjice, saj bi jo v nasprotnem primeru verjetno lahko diskvalificirali. V naslednji krog se je prebila s suvereno igro, ki je zagotovo še dodana vrednost njeni zapeljivi pojavi.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561